Sverige När Sanna Nielsen och “Undo” vann Melodifestivalen 2014 så användes till stor del en förinspelad kör. När det nu bär av till Eurovision Song Contest så ser dock reglerna lite annorlunda ut och all körsång måste sjungas live.

Detta betyder att en riktig kör måste kallas in, och som synes av listan nedan så är det en imponerande samling sångerskor som kommer att backa upp Sanna i Köpenhamn. Ett litet smakprov på en akustisk version av “Undo” med Sanna och körsångerskorna hittar ni på svtplay.se.

Sångerskorna bakom Sanna i ESC 2014: (samt exempel på deras ESC-rutin)
Britta Bergström Körade bl.a. bakom Loreen 2012 då Sverige vann med “Euphoria“.
Jeanette Olsson Körade bl.a. bakom Antique 2001 då Grekland kom trea med “Die for you“.
Thérèse Löf Amberg Körade bl.a. bakom Carola 2006 då Sverige kom 5:a med “Invincible
Dea Norberg Körade bl.a. bakom Charlotte Perrelli 1999 då Sverige vann med “Take me to your heaven“.
Jessica Marberger Körade bl.a. bakom Ell & Nikki 2011 då Azerbajdzjan vann med “Running scared“.
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: När man tillåter vissa saker i Melodifestivalen som inte är tillåtna i Eurovision Song Contest (i det här fallet förinspelad kör) så kan man kanske tycka att det är lite fel då det inte blir exakt den låt man röstat på som kommer att representera landet i tävlingen. Personligen så ser jag däremot inte detta som något större problem då det snarare verkar vara en regel än ett undantag att man putsar till sitt bidrag in i det sista.

I det här fallet så känns det ju nästan som att det t.o.m. skulle kunna vara en fördel – om man nu överhuvudtaget kommer att märka någon skillnad. 🙂 Hur som helst så kan det ju inte vara någon nackdel att ta in rutinerade körsångerskor, vilket klippet ovan med den akustiska versionen av “Undo” visar. Det här kan nog bli riktigt bra. 😀

Uppdaterat: Den fjärde delen av Sanna Nielsens “My way to Eurovision” lades upp idag. Den heter “Strong and secure” och kan ses här, för er som är intresserade.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sverige 2014: Superkören bakom Sanna i Köpenhamn”

 1. davve

  Om Sanna åtminstone kan ta sig till final så ser jag det som en bedrift som vi får vara nöjda med. I finalen får vi nog vara glada om hon tangerar Robins resultat från förra året.

 2. André

  Att Sanna går till final är självklart! Skulle hon mot all förmodan åka ut så kommer jag se det som en smärre skandal för inte nog med att Sanna är storfavorit på odds utan hon har också en av årets bästa låtar och är en av de bästa sångerskorna i årets tävling. Hade hon tävlat ifjol eller 2010 (två väldigt starka år) hade hon kanske inte vart lika självklar men i årets konkurrens förtjänar hon verkligen att gå till final! Jag tror även att hon kommer få en bra placering i finalen, det vill säga högre än vad Robin fick förra året. Kanske inte såpass högt som en vinst men jag tror absolut Sanna är topp 10! Med lite flyt kanske tom topp 5 🙂 heja Sverige!

 3. Nathalie

  Naturligtvis kommer Sanna gå till final, skandal vore det ifall hon åkte ut från semin- med tanke på så många mediokra låtar. Men å andra sidan kan man ju inte vara alltför säker med tanke på Sovjet-maffian!

 4. Micke

  Detta visste jag inte om Sannas låt Schlagerpinglan. Har ju iofs inte kollat eller hängt med överhuvudtaget vad gäller MF men ändå. Glad att jag inte visste om det för hade jag vetat om det hade det nog tagit ned en hel del av min lust att överhuvudtaget lyssna in sig på låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se