Schlagerpinglan: I dag började de enskilda ländernas artistrep i B&W Hallerne i Köpenhamn och då börjar det kännas som att Eurovision Song Contest 2014 mjukstartat på riktigt. 🙂

Tio länder från den första semifinalen, däribland Sverige, kommer att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med länkar till smakprov från repen och press-träffarna.

Repetitionsschema 28:e april 2014, semifinal 1 – repetition 1:
Armenien 10:00-10:30
Armenien
Not Alone“,
Aram MP3
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Lettland 10:40-11:10
Lettland
Cake to bake“,
Aarzemnieki
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Estland 11:20-11:50
Estland
Amazing“,
Tanja
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Sverige 12:50-13:20
Sverige
Undo“,
Sanna Nielsen
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Island 13:30-14:00
Island
No Prejudice“,
Pollapönk
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Albanien 14:10-14:40
Albanien
One Night’s Anger”,
Hersi
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Ryssland 14:50-15:20
Ryssland
Shine“,
Tolmachevy Sisters
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Azerbajdzjan 15:30-16:00
Azerbajdzjan
Start A Fire“,
Dilara Kazimova
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Ukraina 16:40-17:10
Ukraina
Tick-Tock“,
Maria Yaremchuk
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Belgien 17:20-17:50
Belgien
Mother“,
Axel Hirsoux
(meet&greet) (intervju) (videosnack)

Schlagerpinglan: Är ni intresserade av att följa repetitionerna i text- och bildform så ska den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv föja repetitionerna och sända meet&greet:en live under dagen, men även Tobbe Ek finns på plats och rapporterar därifrån via Schlagerbloggen. Även escxtra.com har en omfattande rapportering därifrån medan svt.se mer verkar rikta in sig på det svenska bidraget, så det är bara att välja vilket man föredrar. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Första repetitionerna inför ESC 2014”

  1. Nathalie

    Tycker rent ut sagt att det är bedrövligt att se sjuttonåriga flickor som inte klarar av att svara en fråga på engelska.

  2. André

    Visserligen är det väldigt korta klipp men tänkte ändå ge lite bedömingar på repetitionerna:

    Armenien: Det här är inte alls lika bra live som i studioversionen. Om jag räknar med det framträdandet man såg på ESC in Concert tycker jag dessvärre inte alls att Aram håller måttet som sångare. Och även om jag gillade scenbelysingen på repitionsklippet nu så kan jag ändå inte låta bli att notera att det är en exakt kopia av Sannas belysning så därmed tilltalas jag inte till 100% av det heller. Hoppas Aram låter bättre i sin helhet i sändning för just nu är jag skeptisk trots att jag gillar själva låten.

    Lettland: För mig årets sämsta och mest barnsliga låt och trots ett intimt och lite spelmannaglädje framträdande så kan inte låten häva sig.

    Estland: Verkar vara ett visuellt snyggt nummer och det känns välkoregraferat och vackert. Låten tycker jag också är en helt ok popdänga så här har jag inte direkt något att klaga på 🙂

    Sverige: Här har jag inte heller något att klaga på. Sanna gör precis det som man förväntar sig, är lika stabil som alltid och sjunger Undo lika vackert som alltid. Jag är inte ett dugg orolig för att Sverige inte sätter det här framträdandet i sändning. En säkrare representant än såhär har vi inte haft på många år.

    Island: Island har vuxit för mig men tror inte det räcker för final. Om man försöker bortse allt det spralliga och färgglada i numret så hör man att låten faktiskt har ett mycket fint budskap och det får de iaf plus för från min sida. Sedan kan man inte utesluta att framförallt barn kommer gilla detta så även om grundtipset blir att Island missar final så kan heller inte utesluta de och säga de är chanslösa för det är de faktiskt inteZ sätter de det här spralliga numret och får igenom lyckan och budskapet har de allt att vinna.

    Albanien: Den låt jag haft svårast att minnas i årets tävling oavsett hur mycket jag lyssnar på den. Samma sak här. Hon sjunger bra, numret är snyggt gjort och det känns som ett typiskt ESC-bidrag. Men så fort låten är slut minns jag inte alls hur det lät. Det här är med andra ord alldels för anonymt.

    Ryssland: Nja. Tjejerna är synkade och duktiga men för mig är låten väldigt medioker. Framträdandet verkar inte heller vara något märkvärdigt. Låten är en trevlig bagatell men det håller inte i konkurrensen. Lägg då till att landet Ryssland inte är så omtyckta just nu efter alla politiska händelser. Tror Ryssland går till final med nöd och näppe och där hamnar långt ner i resultatet. Skulle heller inte bli förvånad ifall systrarna tom stannar i semifinalen.

    Azerbadjan: En bra låt och en bra sångerska med ett snyggt nummer, även om akrobatikgrejen känns väldigt “gjord” efter Azerbadjans framträdande i Malmö förra året. Dock en självklar finalist!

    Ukraina: Ukraina är i sitt esse. De har en kaxig tjej med en svängig upptempo-låt på scenen och verkar ännu en gång ha kokat upp ett extraordinärt nummer. Det här är de mästare på och det luktar final och topp 10-placering!

    Belgien: Håller Axel sina känslor och nerver i schack och inte överspelar så kommer han sjunga skjortan av många personer och förmedla det fina budskapet och alla mammor runtom Europa kommer smälta. Vacker låt som blir farlig!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se