Belgien Belgiens TV-bolag VRT valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Eurosong 2014“, där 30 artister började på en resa genom två castingrundor, en Andra Chansen och tre semifinaler tills sex artister fanns kvar till den avgörande finalen. Väl där så var både tittarna och juryn rörande överens om att “Mother” med Axel Hirsoux var det bästa valet, och nu har låten även fått en tillhörande video, se länken nedan.

Belgiens ESC 2014-bidrag: “Mother”, Axel Hirsoux:
videolive-framträdandetext

Schlagerpinglan: Videon till Belgiens ESC-bidrag dök upp redan för några dagar sedan men den försvann nästan lika snabbt som den dök upp och jag trodde att det berodde på att de insett sitt misstag och kasserat den… men inte, för nu är den här igen. 😀

Personligen så tycker jag att videoskaparna helt missat sin målgrupp. Det verkar ju finnas två huvudgrupper: de som tycker att låten är sliskigt överdriven samt de som blir gripna av den. Varför man då lägger krutet på att försöka förklara för den stora massan att mödrar blir tårögda av låten, när de ändå inte kommer att ändra åsikt efter att ha sett videon, är mer än jag förstår. Jag hade då hellre sett att den riktat sig till de som faktiskt blev tårögda på riktigt av finalframträdandet, för det finns det ju knappast någon risk att man blir av denna video.

Nej, detta är ett klassiskt exempel på “den som gapar efter mycket…”, då de i stället för att fånga in hela publiken i stället förlorar den del som stod bakom dem från början. Jag ska så fort som möjligt försöka glömma denna video och håller tummarna för att Axel får till samma känsla i Danmark som i Belgien, så att han kan få sin välförtjänta(?) finalplats. 🙂

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se