ESC 2014-repetitioner: Dag 2

2014-04-29 (tisdag)

I dag är det dags för de återstående sex länderna från den första semfinalen samt fem länder från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2014 att göra sina första repetitioner på scenen i Köpenhamn. Här nedan ser ni tisdagens schema. Under dagen kommer det att kompletteras med länkar till smakprov från repen och intervjuer med artisterna.

Repetitionsschema 29:e april 2014, semifinal 1 & 2 – repetition 1:
Moldavien 10:00-10:30
Moldavien
Wild soul“,
Cristina Scarlat
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
SanMarino 10:40-11:10
San Marino
Maybe (Forse)“,
Valentina Monetta
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Portugal 11:20-11:50
Portugal
Quero Ser Tua“,
Suzy
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Nederländerna 12:50-13:20
Nederländerna
Calm After The Storm“,
The Common Linnets
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Montenegro 13:30-14:00
Montenegro
Moj Svijet“,
Sergej Ćetković
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Ungern 14:10-14:40
Ungern
Running“,
András Kállay-Saunders
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Malta 14:50-15:20
Malta
Coming Home“,
Firelight
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Israel 15:30-16:00
Israel
Same heart“,
Mei Finegold
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Norge 16:40-17:10
Norge
Silent Storm“,
Carl Espen
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Georgien 17:20-17:50
Georgien
Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(meet&greet) (intervju) (videosnack)
Polen 18:00-18:30
Polen
My Słowianie – We Are Slavic“,
Donatan & Cleo
(meet&greet) (intervju) (videosnack)

Schlagerpinglan: Precis som vid den första rep-dagen så kan ni följa repetitionerna under dagen via den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv (som även sänder alla “meet & greet”s live) samt escxtra.com. Huruvida Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se tänker bevakar repen eller ej, nu när Sanna inte medverkar, lär visa sig.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2014-repetitioner: Dag 2”

  1. Micke

    Jag ber om ursäkt till er alla robotdansare fantaster men jädrar vad befriande det är att se Nederländerna. Två skickliga sångare och artister som gör sin grej utan att behöva döljas bakom falska fasader. Heja Nederländerna

  2. Kerstin

    Jag var mest nyfiken på Polen och om dom skulle våga följa upp temat i videon. Det verkar ju som om dom tänker visa videon på skärmar. Ska bli spännande att se om detta är ett smart drag eller icke.
    Portugal är en frisk fläkt i denna semifinalen och jag börjar faktiskt ångra mitt väldigt låga betyg, så dålig är den faktiskt inte. Inte originell och inte super men som sagt en frisk fläkt och vart annat hör man något sånt här än just i ESC. Så jag är inte helt säker att inte Portugal kniper en finalplats trots allt. Kul för dom i så fall.
    Nederländerna har en väldigt bra låt men framträdandet övertygande inte mig. Men som sagt det är bara en liten snutt vi får se.
    Israel var väldigt bra, det här kommer räcka långt.
    Montenegro gör en Plushenko och satsar på konståkning bakgrunden. Tyvärr Montenegro, det är redan gjort och det av min favoritidrottsman. Och i det här fallet så känns det mest störande.
    Och vår gode Espen, det såg ut att bli ett bra nummer men rösten kändes lite vek i det här klippet men jag hoppas att det här blir bra för det är en riktigt bra låt.
    Sen hoppas jag Malta får till lite mer fart i sitt nummer.

  3. Schlagerpinglan

    @Micke, Vi “robotdansare-fantaster” godtar din ursäkt. 😉 Nej, skämt åsido, jag är ingen fantast men kan lika väl uppskatta en trevligt koreograferad Alcazar-dansshow som ett avskalat musiknummer som Belgiens “Me and my guitar” för ett antal år sedan. Variation förnöjer. 🙂

    @Kerstin, Liksom du så var jag främst nyfiken på Polen och först blev jag lite besviken när jag såg deras val… men jag ger dem en chans. Kanske kan det fungera trots allt.

  4. Micke

    Skönt att du tog emot ursäkten 🙂 Är övertygad om att du vet att jag sa det där med glimten i ögonen 🙂

    Att jag inte är någon “robotdans fantast” är nog allmänt känt men det betyder inte att jag förespråkar att det bör utrotas. Definitivt inte. All musik har sin plats. Däremot har MF blivit en robotdansarfestival och då går man för långt. Hade klagat även om det varit någon musikstil som jag älskar som totalt dominerat MF. Mångfald och variation är nyckelorden. Polarna säger dock att det var mindre robotar i MF i år så kanske finns det en framtid även för MF 🙂

    En blandning är det som ger helheten som sagt. Dans i vissa bidrag och i andra behövs inget sånt utan artisterna äger själva. Min magkänsla är grymt positiv vad gäller de två artisterna i Nederländernas bidrag. Känns som att de kommer att äga scenen. Inte genom att de gör några speciella rörelser utan för att de är proffs med grymt bra röster och timing. Det är alltså en av mina två favvisbidrag. Mitt allra största är Italien men där är jag orolig. Inte för hennes röst eller utstrålning utan mer för det jag såg i deras video. Hoppas verkligen de fokuserar på låten och Emma istället.

    Tjejer nu är jag kille men även jag hoppas de tonar ned allt de kan i den polska videon. Jag vet ju själv hur jag kan äcklas av när det kommer upp ett gäng killar som ska dansa och visa muskler istället för att lägga fokus på låten. Kan jag känna så är det givetvis inte svårt att förstå det omvända för er tjejer. Jag tycker faktiskt låten har nog kvalité av sig själv så låt oss få det istället. Kul låt tycker jag med blandning gammalt ungt

  5. André

    Precis som jag gjorde på de första som repeterade tänker jag nu göra en liten bedömning på de som repade andra dagen, utifrån de små videoklippen.

    Moldavien: Låten är fortfarande bra men till skillnad från tidigare är jag nu inte lika säker på att det håller i konkurrensen. Känns för intetsägande både låtmässigt och scennummermässigt. En sån låt som är bra men som ingen har som favorit. De låtarna går det sällan bra för.

    San Marino: Gick hon inte till final förra året då hon hade en av tävlingens bästa låtar, så ser jag det som omöjligt att det går bättre nu. Det här är lite samma grej som med Moldavien. Det är en bra sångerska och en helt ok låt och sen får jag även lägga till att det verkar vara ett vackert nummer här men trots det håller det inte i konkurrensen. Det är många ballader i år och San Mario står tyvärr för en av de svagare.

    Portugal: Sticker ut eftersom de har uptempo och håller sig till sin egna kultur men det hjälper inte när låten tyvärr är alldeles för dålig. Sväng, javisst, men det håller inte, utan det blir alldeles för ettrigt.

    Nederländerna: Ja, som det redan påpekats händer det inte mycket här, men i all sin enkelhet lyser duon väldigt klart och det känns äkta och proffsigt. Imponerande insats!

    Montenegro: Som ensam balkanballad sticker den här låten ut och det är väldigt bra framfört och verkar vara ett snyggt nummer. Jag hoppas verkligen Montenegro går till final i år för inte nog med att de har en bra låt utan de har även en av årets mest säkra sångare!

    Ungern: Ja, här är ju en av de mest diskuterade låtarna. Vissa älskar det, andra tycks hata det 😛 Tror inte någon missat hur mycket jag gillar detta och efter att ha sett lite av framträdandet så kan jag konstatera att jag inte ändrat mig ett dugg! Jag älskar äktheten, passionen, berättelsen i låten och att det framförs utan att överspelas gör detta till något alldeles extra för mig och jag hoppas verkligen att detta är årets vinnare!

    Malta: Bra låt, men dessvärre kändes det lilla man såg på scen ganska svagt. Möjligtvis sparar artisterna på krafterna eftersom det bara är rep. Sådär svagt och försiktigt och anonymt hoppas jag inte det låter i sändning.

    Israel: Hon kan även framföra den här tunga, moderna pop-eurovision låten alldeles utmärkt live och hon har en mäktig röst, är tuff på scenen och tar för sig med ett snyggt nummer. Heja Israel!

    Norge: Carl har en väldigt bra låt men han är fortfarande osäker, tafflig och låter som en ledsen hund när han sjunger vilket tyvärr sänker låten.

    Georgien: Nej, här begriper jag inte hur kompositörerna tänkte. Låter som flera stycken olika låtar i en och man blir helt snurrig efter en stund plus att det framstås som oseriöst och märkligt. Nej tack.

    Polen: Bra och käck låt, med en egen hook och den har potential till att bli en hit. Framträdandet kan dock bli alldeles för sexistiskt och osmakligt, vilket inte kommer gå hem.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se