ESC 2014-repetitioner: Dag 6

2014-05-04 (söndag)

I dag är det dags för värdlandet och The Big Five, det vill säga de som redan är klara för finalen av Eurovision Song Contest 2014, att göra sina första repetitioner på scenen i Köpenhamn. Här nedan ser ni söndagens schema som, precis som vanligt, uppdateras med länkar till smakprov från repen och intervjuer med artisterna.

Vill ni följa repetitionerna under dagen så rapporterar som vanligt eurovision.tv och escxtra.com och Tobbe Eks Schlagerbloggen därifrån, medan presskonferenserna kan ses live via eurovision.tv under dagen. Mycket nöje! 🙂

Repetitionsschema 4:e maj 2014, finalen – repetition 1:
Tyskland 10:00-10:30
Tyskland
Is It Right“,
Elaiza
(meet&greet) (videosnack)
Storbritannien 10:40-11:10
Storbritannien
Children Of The Universe“,
Molly
(meet&greet) (videosnack)
Frankrike 11:20-11:50
Frankrike
Moustache“,
TWIN TWIN
(meet&greet) (videosnack)
Danmark 12:00-12:30
Danmark
Cliche Love Song“,
Basim
(meet&greet) (videosnack)
Italien 13:30-14:00
Italien
La Mia Città“,
Emma
(meet&greet) (videosnack)
Spanien 14:10-14:40
Spanien
Dancing in the rain“,
Ruth Lorenzo
(meet&greet) (videosnack)

Schlagerpinglan: Ett klipp med små snuttar med repetitionerna av alla de finalklara bidragen hittar ni här medan jag här nedan gör detsamma som jag gjorde efter den första och andra semifinalens första rep: rangordnar bidragen, men motiveringarna sparar jag till en annan gång. 🙂

Schlagerpinglans topplista av Final-bidragen i ESC 2014 – 4/5:
1. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza
2. Italien – “La Mia Città“, Emma
3. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
4. Danmark – “Cliche Love Song“, Basim
5. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN
6. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2014-repetitioner: Dag 6”

 1. André

  Eftersom jag gjort det på semifinalernas bidrag så gör jag även bedömingar på de klara finalisterna utifrån dessa klipp. Vill dock påpeka ännu en gång att jag inte är särkilt förtjust i någon av de här låtarna så läsningen kanske inte blir alltför rolig.

  Tyskland: Nej nej och åter nej. Låten känns som något gammalt dansbandsstycke som man först inte ville släppa men som man sen försökt göra unikt genom att jazza till det, men det ger inget resultat. Gillar inte heller sångerskans sätt att sjunga på så för mig blir det här falskt och hackigt.

  Frankrike: Kan vinna lite röster på att man blir glad av den och så kommer det bli en uppstickare gentemot alla ballader men med tanke på att Jedward inte gjorde alltför bra ifrån sig 2012 så är nog folk även lite trötta på duracellkaniner. När låten dessutom är ett skämtbidrag borde det inte gå så bra.

  Danmark: En mainstream radiopoplåt med simpel tralalala refräng. Hade kunnat vara en Bruno Mars låt. Alldeles för “vanlig” för min smak, men den kan säkert få en del röster.

  Storbritannien: En mycket bra sångerska med tufft rasp i en kraftfull röst. Tyvärr är hennes lite gospel-influerade låt väldigt enformig vilket gör att den inte lämnar något större avtryck och försvinner i mängden.

  Spanien: Här är ytterligare en bra sångerska med en lite för intetsägande låt. Inte dåligt men anonymt. Utefter det jag ser av scennumret verkar det heller inte hända så mycket där vilket knappast kommer gynna låten ett år då många starka ballader tävlar. Hade man slängt in Eric Saades vattenfall från 2010 hade nog den här låten höjts några snäpp, eftersom det hade varit effektfull rekvisita.

  Italien: Till min stora glädje så har ett av dessa finalklara länder lyckats få mig att ändra åsikt och det är Italien. Efter det jag ser i klippet så kan jag konstatera att Italien tävlar med en kaxig kvinna som äger scenen och som sjunger mäktigare än de flesta i årets tävling och att hon verkligen vågar ta för sig av scenen och utnyttja den är väldigt befriande att se! Låten är inte så dum den heller inser jag nu. Italiensk poprock funkade till slut även på mig. Positiv överraskning! 🙂

 2. Micke

  André: Först blev jag lite orolig när du sa att det inte fanns något bra bidrag bland dessa men sen när det kom fram till Italien så var det kul att det till slut även funkade på dig 🙂

  I övrigt är vi väldigt överens förutom när det gäller Tyskland. Där är det tvärtom jag som tog tid på mig innan jag gillade bidraget. I början ren dynga men nu en mysig låt som jag ser det.

 3. André

  Jadu Micke, jag har verkligen inte varit imponerad av finalisterna i är och jag tyckte att det var som mest synd i Italiens fall eftersom jag gillat alla deras låtar sen de kom tillbaka. Årets låt tyckte jag först var skrikig, dåligt uppbyggd och tråkig men nu förstår jag faktiskt inte hur jag kunde tycka så. Nu blev det dock helt andra bullar när jag fick se henne framföra låten på scenen och den klättrade precis från plats 21 till plats 7 för mig! Vem vet, lyssnar jag ännu mer och dessutom får se framträdandet i sin helhet kanske den klättrar ännu högre 🙂

 4. Kerstin

  Mina intryck av de finalklara bidragen.

  1. Spanien- Jag älskar den här balladen. Jag tycker det såg riktigt bra ut i det här klippet. Spanien ligger topp fem för mig.

  2. Storbritannien- Den bästa låt som Storbritannien haft på många år och jag hoppas dom kommer få utdelning för det. Både sångerskan och låten lät bra i det här repetitionsklippet.

  3. Frankrike- Ibland behövs något för att man ska upptäcka en låt. Var hemma hos några bekanta på inflyttningsfest som spelade just den här låten. Först då upptäckte jag den. Lyssnar man på en låt i rätt sammanhang så kan man ibland upptäcka något man missat. Numera gillar jag den men någon vinnarkandidat är det inte. Numret kändes väl sådär utifrån det här korta klippet.

  4. Danmark- En harmlös popdänga. Framträdandet ser ut att bli helt ok.

  5. Tyskland- Det här fungerar inte alls för mig. Tycker det är urjobbigt att lyssna på. Svårt att säga så mycket om framträdandet men det såg lika tråkigt ut som låten.

  6. Italien- Nix, det här är tyvärr inget som tilltalar mig och det här klippet fick mig inte att ändra uppfattning.

 5. Daniel

  Min ranking:

  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Danmark
  4 Spanien
  5. Storbritannien
  6. Tyskland

 6. Micke

  1. Italien
  2. Tyskland
  3. Storbritannien
  4. Spanien
  5. Danmark
  6. Frankrike

 7. Hanna

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. UK
  4. Spanien
  5. Danmark
  6. Tyskland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se