ESC2014 Schlagerpinglan: Äntligen har vi kommit fram till den mest spännande av årets alla Eurovision-veckor, vilket betyder att de långa repen inför Eurovision Song Contest 2014:s tre shower kan börja. 🙂

I dag, måndag, kommer semifinal ett att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det är dags för livesändningen klockan 21:00.

Som vanligt så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer sedan att läggas samman med tittarnas röster, som rings in under tisdagens direktsändning, och avgör vilka tio bidrag som tar sig vidare till finalen. Exakt hur tittarna respektive juryn röstat avslöjas inte förrän efter finalen men vi vet redan nu vilka som sitter i de olika ländernas jurygrupper, se här.

Repetitionsschema måndagen den 5:e maj 2014, semifinal 1:
15:00-17:30 Dress Rehearsal 1, Semifinal 1 (se snabb-reprisen)
21:00-23:00 Dress Rehearsal 2, Semifinal 1 (juryn röstar)
Repetitionsschema tisdagen den 6:e maj 2014, semifinal 1:
15:00-17:00 Dress Rehearsal 3, Semifinal 1
21:00-23:00 Eurovision Song Contest 2014: Semifinal 1 – LIVE (tittarna röstar)
23:30-00:15 (ca) Presskonferens med vinnarna
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Repen kommer ni (förmodligen) att kunna följa (på olika sätt) via bl.a. eurovision.tv, escxtra.com, Aftonbladets Schlagerbloggen och svt.se/eurovision. Mycket nöje. 😀

Smakprov på hur de individuella repen gått hittar ni här: dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC 2014: Tiderna för den första semifinalens repetitioner”

 1. davve

  Jag måste nog tillstå att jag tror San Marinos Valentina inte kommer ta sig till final för tredje året i rad. Förstår inte varför valentina gör om samma misstag år ut och år in. När hon märker att en viss stil inte funkar borde hon ju byta och gör något helt annorlunda.. istället tycker jag hon i år tävlar med den absolut sämsta låten av sina tre bidrag i festivalen.
  synd…. åka ur i semin 3 gånger är inte kul.

  Jag tror armenien,ukraina, sverige,ungern och azerbaijan har självklara platser i final.. kanske plus ryssland också. sen tror jag montenegro och portugal kommer ta sig till final. och estland och tillslut för lite broderlig kärlek så hoppas jag på island!

  detta är min “prediction” för semi 1…

 2. davve

  dock poängterar jag att portugal, montenegro och island mkt väl kan byta plats med någon av de andra som jag inte tror går till final..men skulle det blir några andra än armenien,sverige,ukraina, ungern och azerbaijan i topp5 i denna semi ser jag som omöjligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se