Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 6:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2014. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 10:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till Sanna Nielsens och de andra tävlande artisternas semifinalsuppträdande, ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som gick till finalen av ESC 2014 från semifinal 1 (i ordningen de avslöjades):
Montenegro Montenegro Moj Svijet“, Sergej Ćetković
Ungern Ungern Running“, András Kállay-Saunders
Ryssland Ryssland Shine“, Tolmachevy Sisters
Armenien Armenien Not Alone“, Aram MP3
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Start A Fire“, Dilara Kazimova
SanMarino San Marino Maybe (Forse)“, Valentina Monetta
Ukraina Ukraina Tick-Tock“, Maria Yaremchuk
Sverige Sverige Undo“, Sanna Nielsen
Nederländerna Nederländerna Calm After The Storm“, The Common Linnets
Island Island No Prejudice“, Pollapönk

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av ESC 2014:
Lettland Lettland Cake to bake“, Aarzemnieki
Estland Estland Amazing“, Tanja
Albanien Albanien One Night’s Anger“, Hersi
Belgien Belgien Mother“, Axel Hirsoux
Moldavien Moldavien Wild soul“, Cristina Scarlat
Portugal Portugal Quero Ser Tua“, Suzy

Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med lite åsikter och betyg om de tävlande bidragen och semifinalen i stort. Redan nu kan jag avslöja att jag är otroligt besviken över Estlands missade finalplats men att glädjen över att Sverige gick vidare samt att de små länderna Montenegro, Island och San Marino är kvar i tävlingen gör att jag likväl ser det som en riktigt lyckad kväll… men mer om det i morgon. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


41 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2014: Semifinal 1”

  1. Micke

    Känner också att det var en lyckad kväll. Visst där var några som jag inte ville skulle gå vidare som gjorde det men i jämförelse med det stora bottenappet är det av underordnad betydelse.

    Bottenappet stod tyvärr publiken för när de buade hejdlöst när Ryssland gick vidare. Tänk att en del växer aldrig ur blöjstadiet. Det gör att man nästan skäms över att vara människa.

    I övrigt en mycket lyckad kväll även om det som vanligt var lite skämskudde på när programledarna körde sitt snack 🙂

  2. Johan

    Prickade alltså in 8/10 vilket jag ändå tycker är helt godkänt. Bara det faktum att Montenegro och San Marino knep sina första finalplatser fick mig att fälla en liten glädjetår. Man såg nästan hur allt hopp om en framtid i tävlingen fullkomligt exploderade ur Valentina när de räknades upp! :’)

    Står fast vid att Albanien hade lyckats bättre med en mer orkesterbaserad version på orginalspråket och att den obehagliga känslan många (inklusive mig själv) fick av Belgien kapade deras finalchanser.

    Misstänker att juryn och ESC-hardcorefansen räddade Valentina. Intressant att Ryssland nog fick det mest tydliga utbuandet någonsin. Tror faktiskt att de låg pyrt till att ta sig vidare med tanke på den feedbacken. Ska bli väldigt intressant på lördag…

    Är väldigt nöjd över kvällen! Fantastiskt kul 🙂

  3. Rickard

    Först och främst ett mkt bra resultat! Är Albanien jag saknar! Och Island borde inte gått vidare! Annars bra jobbat av Sanna!

    Ryssland och Ukraina övertygade mest! De blir riktigt farliga i finalen! Azerbajdzjan var helt okej! Och riktigt kul med San Marino och Montenegro! Grattis till första finalen!

    Nederländerna gjorde nog den största resan uppåt i min tabell! Och Ukraina och Ryssland är vinnarkandidater!

    Slutligen bra ordnat av Danmark! Riktigt bra! Och scenen bland de snyggaste på länge!

    Nu ska jag sova och smälta alla intryck! God natt alla!

  4. Johan

    Och Estland… njaa, det där framträdandet fick mig att tvivla på en gång. Hon var alldeles andfådd och hade problem med att pitcha stora delar av låten som delvis räddades av kören. Tyckte även att Aram hade lite problem och lät lite ojämn under den lugnare delen. Tror bettingbolagen kommer att ändra oddsen en del nu!

  5. Micke

    Johan: “Intressant att Ryssland nog fick det mest tydliga utbuandet någonsin.”

    För det första var det beklämmande och för det andra var det inte det största utbuandet i ESC historien. Titta tillbaka till 2006 får du se både före och framförallt efter Litauens framträdande. Snacka om beklämmande. Jag tyckte och tycker fortfarande att “We are the Winners” var en jättekul låt 🙂

  6. Davve

    Bra finalister. Hade dock bytt ut två för att få in estland och portugal. Men överlag bra finalister.

    Dock var produktionen helt okej men kamerakillarna verkar mer intresserade av att visa hur stor arenan var i olika bilder än att visa artisterna.

    Sverige hade bättre bildproduktion förra året. Dock bättre scen i år.

  7. André

    Micke: Skulle vilja rätta dig lite och säga att Litauen inte heller har vart mest utbuade, utan det skulle jag vilja påstå var Silvia Night när hon tävla för Island 2006. Håller för övrigt med dig om att “We are the winners” var en rolig låt 🙂

  8. Davve

    Tycker Hersis låt i sig var bra. Men tjejen kunde inte engelska och hennes röst är extremt gäll.. Obehaglig.

    Sen förstår jag inte er bestörtning över att publiken buade ut Ryssland. Ingen konstig reaktiln överhuvudtaget. Ryssland en stormakt med en galen diktator som invanderar länder och så sjunger tjejerna om att man ska vara snäll och om peace. Löjligt!

  9. Johan

    Sant! Island fick nog ta emot mest stryk från publiken som inte fattade att det hela var ett skämt! Tycker dock att jag upplevde utbuandet som betydligt mer framträdande när Ryssland tog sig vidare än mot “We are the winners” (som jag också tyckte var riktigt kul! We are the wiiiiieners!”. Att dessa två flickor ska ta emot hela europas hat mot Putin är ju sjukt orättvist och nog tycker jag folk borde tänka en extra gång då de faktiskt är 17 år. Att deras klänningar sedan nästan framhäver hela det heliga är ju också sjukt märkligt… de är ju bara “barn”!

    Men som sagt, ska bli intressant att se var de placerar sig på lördag. Några poäng från Ukraina tvivlar jag på att det blir om inte delar av Krim-halvön går loss på telefonerna.

  10. Davve

    Sanna har nu gått om Aram som vinnar favorit i oddsen överallt! Kul

  11. Davve

    Synd att Sanna lottades att starta i första delen av finalen. Dock håller jag med Schlagerpinglan om att en vinnarlåt ska vinna oavsett vilket startnr den har i finalen. Exempelvis tror jag att både Loreen och Emmelie hade vunnit sina finaler även om de hade startar som nr 4 i finalen osv…

    Kul att Sanna är favorit och förhoppningsvis ger producenterna henne en framskjuten startplacering iallafall…

  12. Peter

    Att inte “Cake to bake” gick vidare är ju helt makalöst ! Den låt man
    blev absolut allra gladast av och den går inte vidare medans Islands
    skämtlåt går vidare – Vad lever vi i för värld ?

    Utbuandet av Ryssland är en stor skandal ! Det här är en musiktävling
    och har ingenting med politik att göra – Någon som tror att de ryska
    tvillingarna har något att göra med vad som händer i Ukraina ?
    Fullständigt skandalöst beteende av publiken !

  13. Davve

    Peter, inget med politik att göra? Nu handlar detta om att ryssland (korkat?) fräckt nog skickar en låt om vikten av att vara snäll och visa kärlek och om fred. Samtidigt som landet invanderar och krigar i ett annat fredligt land. Snacka om skandal! Sen är det tyvär naivt att tro att ESC inte handlar delvis om politik. Enda sedan startem 1956 har ESC använts i olika politiska syften.

    Lettland föll på att sångaren hade ganska dålig röst och att han inte hade någon scennärvaro. Men håller med dig hade hellre sett lettland i final.’.. Än exempelvis rysslands alibi tvillingar.

    Då tycker jag attt portugal skulle fått gå vidare istället. Enda riktiga pop gunget igår…

    För mkt trista ballader i år. Sannas får ju ses som en uptempo ballad i jämförelse.

  14. Davve

    Tvillingarna är ju uppenbart ett musikaliskt alibi. Vi dkuckar gulliga småtjejer.. Dom blir inte utbuade. Nej nej.. Beter man sig som svin så får man ta konsekvenserna säger jag.

  15. Peter

    Herregud – Musik ska väl föra människor tillsammans – Om du tror att Eurovision har något med politik att göra så är du ute och seglar – Vill jag prata politik så använder jag ju mig av de forum som finns för politik – Eurovision handlar enbart om musik och inget annat.

    Hur tror du det känns för de här 17-åriga tvillingarna att bli utbuade för något
    som de absolut inte har något ansvar för på något sätt ?

    Återigen till musiken – Tycker Lettlands sångare sjunger hur bra som helst !

  16. Schlagerpinglan

    @Davve, Uppenbarligen finns det olika åsikter om hur man uppför sig civiliserat. Av någon anledning anser du att det är helt OK att bua ut folk medan det finns många av oss som tycker att de som buar visar prov på enorm respektlöshet. Att skylla på andra för sitt eget beteende fungerar inte i min värld utan var och en får ta ansvar för vad han/hon gör och i det här fallet så tycker jag att de som buade skämde ut sig.

    Men… du tycker uppenbarligen att man kan blanda in vad som helst för att rättfärdiga sitt beteende och det har du väl all rätt att tycka. Synd bara att ni som ser buandet som ett acceptabelt sätt att protestera hörs så mycket och fördärvar feststämningen för oss andra… men det är tydligen sådant man får räkna med när alla olika sorters människor samlas vid sådana här arrangemang. 🙂

  17. Davve

    Jag respekterar era åsikter men måste återigen säga att det är både uppseendeväckande och lite märkligt att ni tycker det är konstigt att ryssland blev utbuat. Ligger ett land i nutid i konflikt med ett annat land där ryssland i detta fallet beter sig som första klassens mobbare och krigshetsare. Samtidigt som man skickar ett gulligt bidrag om hur viktigt det är att visa kärlek så får
    man räkna med att bli utbuat. Jag tycker att ber man om det så får man också ta det! Jag är mer förvånad att publiken inte buade under och efter dessa politiska alibi tvillingarnas uppträdande.

  18. Davve

    Men smaken är som baken…. 😉

  19. Rickard

    Verkligen beklämmande att publiken beter sig så! Dessa unga tjejer lever troligen sin dröm just nu! De ska inte behöva ta emot skit för ngt de inte gjort!

    Ja jag minns 2006 med Island! Riktigt mkt buande! Gillade dock Litauens We are the winners! Lite humor får väl människor ha?

  20. Kerstin

    Kan bara hålla med alla ni som tycker publiken uppförde sig som idioter igår när Ryssland gick vidare. Det var helt fel sätt och framförallt helt fel plats att uttrycka sitt missnöje mot Ryssland. De som fick ta smällen var två väldigt unga tjejer som precis som Rickard säger upplever sin dröm nu. Det är svårt att tro att det var vuxna intelligenta personer i publiken. Men de personer som buade skämde totalt ut sig.

  21. Davve

    Men det är detta jag menar, tjejernablir politiska alibin.. Ryssland vill att vi ska tänka “åå söta flickor inte ska vi bua dom”. Men man måste ta konsekvenserna av sitt dåliga beteende. Det gäller även ryssland.. Synd att ryssland skickar två småtjejer in i det getingbot.

  22. Jompa

    Helt rätt att bua ut. Det är vårt enda sätt att säga ifrån! Ni som inte håller med, hur naiva är ni egentligen? Vadå politik och musik…ska inte det gälla åt bägge hållen? Ni beter er precis som IOK och FIFA som tycker man inte ska blanda in politik men har inget emot att Putin styr och blandar sig in i organisationen.
    Tjejerna är direkt anställda av stats-tv för att representera Putins värld; det går inte att komma ifrån för tittarna inte haft nåt att säga till om. Representerar man ett gäng fascister får det konsekvenser.

  23. Michel

    Tyckte det var roligt att se att Montenegro, äntligen, kom till finalen.
    Deras låt tycker jag verkligen om!
    Fattar inte vad han sjunger om men rent melodiskt är den helt underbar!

    Lycka till, Montenegro!!!!!

  24. Kerstin

    Jag hoppar av den här diskussionen känner jag. För mig har politik och ESC noll att göra med varann och ni som har precis motsatt inställning så förstår jag att ni också buade igår. Och sen börjar det pratas om IOK och FIFA och jag vet inte allt på en blogg vi pratar om ESC och musik, I´m lost. Ha en bra dag alla oavsett åsikt.

  25. Josef

    Så här skrev jag innan och facit blev 7-8 rätt för jag var osäker på Montenegro, Belgien och Estland.

    Måste faktiskt säga att vår kära granne och “Loreenkopia” gjorde ett mycket bra framträdande igår. Hon förtjänade final med tanke på prestationen. Vad hände med Arams röst i det lugna stycket? Ungern vann mitt hjärta och röst. Holland vann mitt starka tycke, i att det känns väldigt äkta med att de verkar spela live på scen, proffsigt hursomhelst. Sanna var ju superstabil.

    Återkommer snart med semifinal 2 snarast!

    Här är mina förhandsfunderingar till 1:a semin! Österike kommer förmodligen att bli utropstecknet i nästa omgång!

    1. Sverige
    2. Ungern
    3. Armenien
    4. Ukraina (dessa fyra är stensäkert vidare)
    ******
    5. Holland
    6. Azerbajdzjan
    7. Ryssland (dessa låtar är i princip säkert vidare)
    *******
    8. Moldavien
    9. Albanien
    10 Montenegro / Belgien / Estland (dessa har hyfsade chanser men bli mer intressant vilka som går vidare)
    ********
    13 Island
    14 Portugal
    15 Lettland (Mycket behövs på scen för att få någon av dessa till final!)

  26. Josef

    OBS! Det skall vara “förhandsfunderingar 1:a semin” som jag hade före tävlingen där jag helt skall erkännas att jag missade Island 🙁 Var den såå bra?

  27. Schlagerpinglan

    @Josef, Nu är det korrigerat. 🙂 Vad gäller Island så var du knappast den enda som missade hur stor effekt färgklicken Island kunde ha på de röstande. Inte heller jag trodde att de var speciellt bra… i alla fall inte förrän det väl gällde, men det är ju då det räknas. 🙂

  28. Kerstin

    Josef, hej på dig!! En undran bara, vart har du San Marino? Vad gäller Island så får jag väl sträcka på mig lite då eftersom jag anade de skulle skrälla. Det var en del bidrag som jag tyckte inte höll riktigt igår men Sverige, Nederländerna och Ungern tycker jag gjorde fantastiskt bra ifrån sig.

  29. Davve

    Tyvärr försvann kanske Sannas vinstchanser när hon drog lotten efter semin! Hoppas hoppas hon ror hem det ändå!

  30. Nathalie

    Jag är chockad att ingen än så länge valt att kritisera programledartrion, som enligt mig var usel!! Inte nog med att de talade otydligt, så såg alla tre totalt ointresserade ut av att vara där.
    Jag kan hålla med någon som sade att scenen var bättre än Malmö förra året, men det är också allt.

    När det kommer till självaste låtarna måste jag erkänna att jag även tagit till mig Ryssland, Island & Nederländerna något väl, och har därför inga invändningar. Glad är jag över Ukraina, Montenegro, San Marino & naturligtvis Sverige.
    Men Azerbajdzjan hade för mig gärna kunnat stanna kvar i semin. Herregud vilken tråkig låt!, och sångerskan gjorde verkligen ingenting för mig. Hade föredragit Moldavien framför henne!

    Att vissa valt att bua ut de ryska flickorna är ju helt fel. Vad tusan har två sjuttonåringar att göra med den galna ryska politiken? Jag har själv buat åt Rysslands bidrag tidigare, men efter att ha sett de live- så förstår jag orsaken till att de gick vidare.

    “Har jag skrivit osammanhängande, får jag be om ursäkt. Är extremt förkyld med hosta & har enbart sovit några få timmar inatt”

  31. Micke

    Tänk er två små tjejer som växer upp med en dröm om en artistkarriär. De lägger all sin tid på detta och kommer med tiden in på skolan de drömt om. Till slut kommer chansen de väntat och hoppats på. De ska uppträda inför stor publik. Men strax innan framträdandet avslöjas en av deras föräldrar som en spion som sålt försvarshemligheter och flickornas liv slås i spillror. Dagen för det stora framträdandet kommer och flickorna försöker lägga det andra bakom sig men de får en chock på scen. Hela publiken buar ut dem på grund av sin förälder.

    Eller så avslöjas föräldrarna med något annat det har nada betydelse för grundtanken är densamma en då.

    Är det inte samma sak? Skitsnack. Det är exakt samma sak. Hur i glödheta h………………. kan man tycka det är rätt att bua ut två stackars 17-åriga tjejer som har absolut NADA med politik att göra. Jag blir inte arg, jag blir ledsen att det finns folk här som hyllar detta utbuande. Inte konstigt att vi lever i en sån knäpp och orolig värld egentligen.

    Tänk om jag plötsligt skulle få en superknäpp och involvera mig själv i grov brottslighet. Har mina döttrar skuld i det då?

    My oh my. Med respekt för schlagerpinglans blogg som ska handla om musik så tar jag samma beslut som Kerstin och hoppar av. Musiken regerar här på bloggen

    Avslutar med en liten grej till Nathalie: Jättekul att du börjar ta till dig Nederländerna. En riktig växare 🙂

  32. Max

    Bra kväll och trevlig arena! 🙂

    Har sett att Sverige har gått om Armenien på oddschecker.com listan! Fantastiskt bra Sanna! 😀

    Tråkigt att Estland inte klarade detta, men hon fick tyvärr inte ut rösten på det sättet hon skulle.

    Blev riktigt besviken när publiken buade ut Rysslands finalplacering. 🙁 Oansvarig publik som inte kan skilja på Eurovision Song Contest och Politik! 🙁 Tvillingarna förtjänade en finalplats, och det har jag tyckt hela tiden (en av mina personliga favoriter). Förbannad på publiken!

    Hoppas verkligen att DR tar tag i det och styr upp publiken inför finalen i.a.f

    Island blev jag riktigt nöjd med. Men grattis, budskapet är viktigt!

  33. Max

    *Menade att jag inte är nöjd med Islands finalplats.

  34. Isabell

    Hej på er!
    Ja, vad ska man säga om allas kommentarer huruvida buaropen när Ryssland skulle göra sitt framträdande. Spontant blev jag lite förvånad över publikens beteende samtidigt som jag ändå kunde “förstå” dem. Passar sig dock inte sådana här sammanhang. Texten på de ryska tjejernas sång kändes väldigt malplacerad med tanke på ryssarnas beteende i Ukraina (bl.a.). Trots detta tyckte jag det ryska bidraget var en av de bästa för kvällen. Mina top 5 i den första semin var:
    1. Sverige
    2. Ryssland
    3. Albanien
    4. Nederländerna
    5. Ukraina
    …på god 6:e plats kom Montenegro. En härlig, typisk låt från Balkan. Kul att den gick vidare även om jag hade mina tvivel. Nederländerna var jag inte heller så säker på att den skulle uppskattas av Europa tillräckligt mycket. Riktigt kul! 🙂
    Aram MP3:s röst i början av låten var en riktig besvikelse. Låten i sig är mäktig men det håller ju inte när han inte kan sjunga rent. 🙁
    Säger bara…tur att Belgien inte gick vidare!! Ingen bra låt! Alldeles för “mjäkig” & smörig!
    Tycker i det stora hela att det var en bra semi! En fantastisk scen! Bra jobbat Danmark! 😉
    Men framförallt en suverän Sanna Nielsen! Jag är såååå stolt att vara svensk när jag ser & hör henne.
    Ett riktigt proffs!!!! 😀
    Nu längtar jag till morgondagens 2:a semi & Österrikes bidrag… 😉
    Hej svejs!

  35. davve

    Det är återigen något jag vill poängtera att det är just såna reaktioner som man läser här över min som Ryssland och speciellt diktatorn Putin ville se. Att man blandar ihop “två söta försvarslösa småtjejer” och att man därmed inte skulle kunna visa sitt missnöje mot ryssland i semin. Tjejerna kan självklart inte ta ansvar för rysslands handlingar men i slutänden representerar dom ett land som i nuläget ockuperar och terroriserar sitt grannland. Jag tror publiken hade varit mer skonsam om inte låten också hade varit ett slag på käften… vadå show a little love.. när visar ryssland kärlek och respekt? visar man det inte i handling ska man inte skicka två småtjejer som sjunger om hur viktigt det är. då blir det en i detta fallet nästan helt psykopatisk dubbelmoral.

    nej där har jag helt motsatta åsikten. jag stödjer utbuandet av ryssland och tycker det var en bra markering mot ett land som med skenhelighet vill vara med på ett hörn i en musiktävling som inte står för något av det ryssland står för.

    Sen kan man undra om reaktionerna från vissa PK håll hade varit lika starka om vi säger att en 45 årig gubbe hade sjungit för landet. av någon anledning som höjs det röster just för att det var småtjejer på 17 år som blev utbuade.. då säger jag..tänk så här istället. . Oansvarigt av rysk television att skicka dessa två tjejer in i elden och in i politik som de mkt väl visste om skulle inträffa.

    ger man sig in i leken får man leken tåla ryssland! bra gjort publiken!

  36. Micke

    Ja om någon beter sig dåligt då beter vi oss dåligt tillbaka mot dem genom deras oskyldiga landsmän, släktingar eller vad det kan vara. Det låter väldigt mänskligt tycker jag. Låter som något gammalt grekiskt blodshämnd.

    Dave: Du får tycka vad du vill och jag blir inte arg på dig för det. slutar inte diskutera med dig för det. No way Jag har dock en helt annan uppfattning och jag tycker vi ska uppföra oss mänskligt. Man buar inte ut stackars 17-åriga tjejer så enkelt är det i den värld jag lever i och hoppades alla levde i.

    V hörs i nån annan diskussion Dave 🙂

  37. Schlagerpinglan

    @davve, Precis som Micke så blir inte heller jag upprörd över ditt resonemang utan tycker att det är ganska intressant att man kan ha så olika uppfattningar av vad som är “rätt” och “fel”. Det som jag tycker är “fel” med ditt resonemang är att om alla skulle resonera som dig så skulle ESC bli en riktigt hatisk tillställning där alla hatar alla och det buas efter varje nummer, vilket är precis tvärt emot vad ESC är för mig.

    Vad gäller om reaktionerna varit lika starka om Ryssland representerats av en äldre man så kan jag bara svara för mig själv: Självklart! Ingen ska behöva bli utbuad. Jag tyckte personligen att det var lika illa när Aram MP3 blev utbuad för en tid sedan.

    Nej, antingen är man FÖR tolerans, allas lika värde och visar ALLA respekt, eller så kan man inte förvänta sig att få någon respekt tillbaka. Börjar man väl utesluta vissa grupper så är man på väg åt fel håll… vilket man tycker att ESC-publiken om någon skulle förstå… men men… vi har alla rätt till vår egen åsikt. 🙂

  38. Isabell

    Schlagerpinglan! Jag undrar om du vet hur rösterna fördelades i den 1:a semifinalen? Får man vet det? Hade varit väldigt intressant, eller hur!? 😉

  39. Davve

    Isabell, resultatet brukar publiceras någpn dag efter finalen. Så på söndag eller måndag borde vi få reda på semifinals resultaten.

  40. Davve

    Micke & Schlagerpinglan.. Ja som tur är bor vi i en demokrati. Och det fria samtalet är bra! 🙂

    Ikväll hoppas jag på att Irland och Österrike går till final. Också Vitryssland och Israel vore kul att få med till final. Sen tror jag Rumänien och Grekland som vanligt är självskrivna till final. Sen efter alla dessa kan nog vad som helsr hända resultatmässigt.

  41. Micke

    Hur ser en glad Micke ut efter ESC ikväll. Ja i så fall ska Malta, Slovenien, Israel, Norge, Finland och Österrike gå till final. I så fall skulle alla de tretton låtarna jag gillar i år vara med i lördagens final. Ska jag dra än mer på smilbanden så ska Rumänien missa final. Då jädrar 🙂

    Det är helt lugnt för min del som jag sa Davve. No hard feelings 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se