Malta Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Malta landets ESC-historik
Bidrag: “Coming Home” videoframträdandelåttext
Artist: Firelight officiell webbplatstwitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 1 i semifinal 2
Låtskrivare: Richard Edwards Micallef (t&m)
Uttagning: PBS valde ut sitt ESC-bidrag genom en nationella uttagning där 20 bidrag tävlade i en semifinal och därefter tog 14 sig vidare till finalen dagen därpå. Tittarnas favorit “Hypnotica” med Jessika gick inte alls hem hos juryn som i stället fick se sin favorit “Coming Home” vinna relativt stort.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Maltas ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Odds: Vidare till final & topp-20 (plats 16) av de 31 kvarvarande (totalt 37)

Schlagerpinglan tror: Till final
Maltas framgångar i ESC har väl inte riktigt matchat deras engagemang för tävlingen så här långt men på senare tid så har Europa visat sig gilla deras glada, lättsamma låtar. Även om årets bidrag har en allvarligare sida så är det likväl en medryckande, glad låt. Jag ser ingen anledning till att varken tittare eller jurymedlemmar bör vända den ryggen. Känsla och kvalité borde vara en vinnande kombination… i alla fall en finalgivande sådan.
Schlagerpinglan tycker: Till final MaltaMaltaMaltaMaltaMalta Betyg: 4 / 5
Jag föll för “Coming Home” redan vid den inledande uttagningen på Malta, trots att det egentligen inte är den typ av musik jag vanligtvis gillar. Det finns en glädjefull äkthet här som är väldigt fängslande och de avslutande dova bakgrundsstämmorna tycker jag är så mysiga att de helt på egen hand förtjänar en riktigt fin placering i finalen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Malta 2014: “Coming Home”, Firelight”

  1. Kerstin

    En av mina favoriter i årets tävling. Precis som du säger Schlagerpinglan så finns här en glädjefull äkthet. Jag blir på otroligt glatt humör varje gång jag hör Maltas bidrag. Av det jag sett på repetitionerna så blev framträdandet inte så som jag hoppades men å andra sidan så överraskade ju Nederländerna mig med sitt framträdande så jag hoppas på något liknande med Maltas framträdande. Betyg 4+/5.

  2. leif eriksson

    Jag vill bara instämma angående Israel. Omgångens absolut bästa låt kom inte ens till final…
    Vad är detta ? Har man blandat in politik… Kan någon förklara.
    hälsningar Leif

  3. Schlagerpinglan

    @leif eriksson, Redan innan tävlingen så påpekades det av läsare här på bloggen att bidraget kunde vara lite för aggressivt för att gå hem hos den stora massan. Dessutom så verkar det som att det faktiskt finns de som inte tyckte att varken låt eller show var så värst märkvärdigt utan att Israel kan ha fått småpoäng av många men inte tillräckligt för att nå final. Jag har väldigt svårt att förstå detta, men ser hellre att det återigen är fråga om olika smak än att de som röstar inte kan skilja på Israels utrikespolitik och ESC. Men med tanke på att många uppenbarligen inte kan skilja på Rysslands inrikespolitik och ESC så kan man ju tyvärr börja att undra. 🙁

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se