Slovenien Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Slovenien landets ESC-historik
Bidrag: “Round and round” videoframträdandelåttext
Artist: Tinkara Kovač officiell webbplatstwitteryoutubefacebookwikipedia
Startnummer: nr 14 i semifinal 2
Låtskrivare: Raay (m), Tinkara Kovač (t), Hannah Mancini (t), Tina Piš (t)
Uttagning: RTVSLO valde ut sitt ESC-bidrag, efter att ha fått en förlängd deadline av EBU, genom den nationella uttagningen EMA. Sju bidrag tävlade i finalen och 100% tittarröster utsåg först två superfinalister innan de röstade fram “Spet (Round and round)” med Tinkara Kovač som slutlig, överlägsen segrare.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Sloveniens ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Odds: Ej vidare till final & botten-10 (plats 26) av de 31 kvarvarande (totalt 37)

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Slovenien är ett av de länder som av någon anledning verkar ha svårt att ta sig till final. Hur mycket jag än vill så tror jag inte att denna vackra visa med tillhörande flöjt är uppseendeväckande nog för att kunna locka till sig tillräckligt många röster. Eventuellt kan det bli lite uppmuntrande extraröster för att de trots alla svårigheter ändå lyckades att ta sig till ESC… men inte så många som de skulle behöva, tyvärr.
Schlagerpinglan tycker: Till final SlovenienSlovenienSlovenienSlovenienSlovenien Betyg: 4 / 5
“Round and round” har befunnit sig på min personliga topp-tre-lista under större delen av ESC-försäsongen men den sista tiden så har jag märkt att den har börjat att tappa lite av sin glöd. Jag tycker fortfarande väldigt bra om både flöljt-slingan och hela låten i sig och skulle därför bli väldigt besviken om Tinkara inte går vidare. Det blir m.a.o. till att hålla tummarna och hoppas på (ännu) ett ESC-mirakel.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Slovenien 2014: “Round and round”, Tinkara Kovač”

  1. Kerstin

    Det finns vissa partier i bidraget från Slovenien som jag gillar ganska mycket men som helhet så får jag ingen wow känsla av det här. Jag hoppas ändå att Slovenien tar sig till final och att Tinkara övertygar mig och alla andra skeptiker ikväll. Betyg 3/5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se