Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2014:
Österrike 1. Österrike 290 p. Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst
Nederländerna 2. Nederländerna 238 p. Calm After The Storm“, The Common Linnets
Sverige 3. Sverige 218 p. Undo“, Sanna Nielsen
Armenien 4. Armenien 174 p. Not Alone“, Aram MP3
Ungern 5. Ungern 143 p. Running“, András Kállay-Saunders
Ukraina 6. Ukraina 113 p. Tick-Tock“, Maria Yaremchuk
Ryssland 7. Ryssland 89 p. Shine“, Tolmachevy Sisters
Norge 8. Norge 88 p. Silent Storm“, Carl Espen
Danmark 9. Danmark 74 p. Cliché Love Song“, Basim
Spanien 10. Spanien 74 p. Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
Finland 11. Finland 72 p. Something better”, Softengine
Rumänien 12. Rumänien 72 p. Miracle“, Paula Seling & OVI
Schweiz 13. Schweiz 64 p. Hunter of stars“, Sebalter
Polen 14. Polen 62 p. My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo
Island 15. Island 58 p. No Prejudice“, Pollapönk
Vitryssland 16. Vitryssland 43 p. Cheesecake“, Teo
Storbritannien 17. Storbritannien 40 p. Children Of The Universe“, Molly
Tyskland 18. Tyskland 39 p. Is It Right“, Elaiza
Montenegro 19. Montenegro 37 p. Moj Svijet“, Sergej Ćetković
Grekland 20. Grekland 35 p. Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
Italien 21. Italien 33 p. La Mia Città“, Emma
Azerbajdzjan 22. Azerbajdzjan 33 p. Start A Fire“, Dilara Kazimova
Malta 23. Malta 32 p. Coming Home“, Firelight
SanMarino 24. San Marino 14 p. Maybe (Forse)“, Valentina Monetta
Slovenien 25. Slovenien 9 p. Round And Round“, Tinkara Kovač
Frankrike 26. Frankrike 2 p. Moustache“, TWIN TWIN
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här ovan ser ni slutresultatet av ESC-finalen samt länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen. En fullständig poängtavla, där man ser vilka poäng de olika länderna gav varandra, hittar ni här medan resultaten från semifinalerna finns här.

Jag återkommer under söndagen med en lite mer utförlig text om finalen. På återseende då, och tills dess: Grattis Österrike och grattis alla er som hade “Rise Like a Phoenix” som favorit. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2014 Finalen”

 1. davve

  Om man kollar på resultaten från semifinalerna så följer det precis resultatet av finalen. Kul med hel väst europeisk topp 3. precis rätt låtar. dock kunde sanna fått komma tvåa men trea är riktigt bra också! Bra resultat i år helt enkelt!

  grekland, azerbaijan rumänien och storbritannien var väl dom som placerade sig mkt sämre än väntat.

 2. davve

  Kul att conchita vann ändå. grattis till österrike.

  nu blir det kul att se vad österrike gör med tävlingen nästa år. dom har inte arrangerat eurovision sedan 1967 så var ju ett tag sedan.

  Intresset för eurovision är inte stort i österrike så tv där var kanske inte helt beredda på att vinna.. blir intressant

 3. davve

  Om man ser till resultatet överlag i år så syns en förändring. Det tidigare starka östblocket var splittrat i år. också så var det 5 från första halvan av finalen och 5 från andra halvan av finalen i topp10. kul att inte bara startplaceringen spelar roll.

  riktigt bra år överhuvudtaget resultatmässigt. känns rätt överlag..

 4. mona

  Jag tyckte att Spanien var bra också, lite överdriven o klyshig kanske men fin. Sanna vann ändå inofficiellt tycker jag! måste ju bli korrekta vinnarsiffror enligt statistiken oxå 😉 va ju inte såå länge sedan vi vann sist.

 5. Isabell

  Ja,jag håller med dig Davve. En bra top 3. Tycker Conchita är en värdig vinnare…men så har jag ju tyckt hela tiden! 😉 Blev dock inte förvånad att Grekland, Rumänien & Storbritannien inte placerade sig bättre! Helt rätt tycker jag…tydligen större delen av Europa oxå (för en gång skull 😉 ).
  En BRA final tycker jag…var lite ofokuserad från 12 tiden dock…tröttheten började göra sitt. Hade jobbat hela lördagen & skall upp vid 5:30 söndag morgon för ännu en jobbdag!
  Men vad gör man inte för en Eurovisionfinal!? Jag kämpade med så länge jag orkade…. 😉

 6. Micke

  Kvällens stora kram till systrarna Tolmachevy för allt det som de tvingades utstå från omogna människor som inte passerat blöjstadiet. Var fanns snacket om tolerans och liknande när dessa tjejer fick ta det hat som är riktat mot helt annat håll. Jag skäms över att tillhöra samma släkte.

  Grattis Conchita till segern. Du hade i mitt tycke en topp 6 låt men förmodligen kvällens bästa röst. Kvällens bästa låt hade du definitivt inte för det hade Nederländerna med bred marginal. Fan att det inte gick att övertyga Ilse DeLange om att ha skägg i finalen. Kanske det som avgjorde 🙂 Vackra matchande röster hör man ofta men väldigt sällan i ESC. Stort tack för det Nederländerna och för alla framtida härliga bilturer med er fantastiska låt i öronen.

  Starkt startfält med väldigt blandad musikstil. Jag hoppas Christer Björkman och hans svans tittade extra noga och tog intryck inför kommande MF.

  Återkommer med mer kommentarer

 7. Rickard

  Väl talat Micke: var fanns toleransen när det gällde tvillingsystrarna? Men hur som helst är helt sjukt nöjd med resultatet och topp 3! Värdiga länder på prispallen!

 8. Davve

  Tycker rysk tv gjorde bort sig som skickade den låten och med dom stackars flickorna rakt in i politiken i eurovision. Förtjänade flickorna burop.. Hmm nej.. Förtjänade ryssland burop Ja! Var det bra av publiken att markera mot rysslands idioti.. Ja!

 9. Rickard

  Det finns andra arenor att manifestera missnöje! Jag stödjer inte Rysslands agerande men anser att sådan eventuell kritik bör riktas mot där de här störst nytta!

  Micke: tyvärr befarades mina fathågor angående Italiens låt! Sångerskan klarade inte av att böra upp framträdandet vilket hade krävts för en topp 10 placering!

  Lite bakom täten så gläds jag med Spanien och Schweiz! Två länder som enligt mitt tyckte missgynnats väldigt mycket i esc det senaste årtiondet!

 10. Sandra

  Jag är otroligt glad över Österrike och Sverige men chockad över Albaniens tvåa till Grekland :O

 11. Micke

  Davve: Vi har aldrig varit och kommer aldrig att vara överens om detta med burop. För mig är det värsta lågvattenmärke. Ett sätt att visa hur lågt människor kan sjunka. Men nu är detta en musikblogg så vi kommer säkert att tjata på för fullt med varandra ändå 🙂 Håller helt med Rickard. Allt har sin tid och sin plats.

  Fortsätter att hålla med Rickard vad det gäller att Schweiz och Spanien har missgynnats. Vad det gäller Schweiz har de haft tidernas bästa låt i esc 2009 och Spanien bästa låt 2014 men vad tusan hjälpte det när sångaren/sångerskan var sjuka och inte kunde göra sig själva rättvisa på scen. Vad det gäller Italien så är jag förvånad. Jag har sett flertalet liveframträdanden med Emma Marrone och då har hon sannerligen presterat. Var det nerver eller vad hände?

  Intressant förresten. Jag missade det själv men regeringen min sa att Ryssland gav Österrike 10 p 🙂

 12. Micke

  Hmmm! Spanien hade definitivt inte bästa låt 2014. Härdsmälta i hjärnan på mig 🙂 Menade 2013

 13. davve

  Var det någon mer än jag som reagerade på att azerbaijans sångerska enligt uppgift skulle sjunga på engelska.. men jag hörde ingen engelska. hennes uttal var kasst i finalen.

  också.. var det någon som reagerade på att Italiens bidrag framfördes med alldeles för hög musik.. hennes röst försvann i ljudet?

 14. Micke

  Davve: Två av de tre saker jag reagerade extra på. Den tredje var den kvinnliga programledaren. Var det engelska hon pratade? 🙂

 15. Nathalie

  Måste fråga dig Schlagerpinglan ifall listan med enbart telefonrösterna som brukar komma ut varje år- ifall du vet om den har kommit?

 16. Daniel

  Hej på er alla,
  jag är nöjd med vinnaren som var min favorit hela tiden. Tack Europa!
  Nu tackar jag för mig och packar ihop Eurovision-påsen för detta år. Jag är också fotbollsintresserad så nu stundar ett fotbolls-VM.
  Tack allihopa för roliga och intressanta kommentarer och diskussioner. Tack Schlagerpinglan för en fantastisk blogg. Jag har sagt det förr och säger det igen. Hur orkar du och hinner med att uppdatera så mycket som du gör?! Imponerande! Om du fortsätter bloggandet letar jag på dig till nästa år igen och är med och delar med mig av mina tankar och iakttagelser. Hoppas ni andra är med då också!
  mvh
  Daniel

 17. Daniel

  vill bara släppa en tanke som kom…
  till ett annat år hade det varit kul att få till en Schalgerpinglan-träff för oss som följer bloggen någonstans i Sverige 🙂

 18. Schlagerpinglan

  @Nathalie, På den officiella eurovisionsidan så kan man gå in och se hur de individuella jurymedlemmarna röstat samt hur telerösterna fördelat sig på de olika länderna: http://www.eurovision.tv/page/results

  @Daniel, Det är roligt att bloggen uppskattas och planen är att den ska hållas vid liv även nästa säsong (egentligen tar jag aldrig riktig semester utan det finns saker att rapportera om året om, men då brukar det inte vara så många som kommenterar). Om man verkligen är intresserad av något så är orken inget problem, utan det är snarare så att det är så många andra saker som kommer ivägen och jag hinner inte blogga så mycket som jag egentligen skulle vilja. 🙂

  Bl.a. så kan jag inte skriva om finalen förrän senare i kväll… men det sköter ni andra så bra så här finns ju gott om saker att läsa i väntan på det. Tack för det. Utan er så hade denna blogg inte varit hälften så intressant. 😀

 19. Johan

  Fantastiskt kul att Conchita lyckades ta hem det hela för ett land som jag aldrig trodde skulle ha en vettig chans på titeln någonsin igen efter x antal år i botten. Att Nederländerna sedan lyckades kamma hem silvret hos både tittarna och juryn och att Schweiz lyckades charma tittarnas röster tyder på att det hela inte är en uppgjord festival för Öst-blocket.

  Så många skrällar… San Marino och Montenegro kvalar för första gången (under ett och samma år!), Azerbajdzjan och Grekland hamnar långt nere på resultatlistan (Azer skulle inte ens ha kvalat om det inte vore för juryn!!!) och Österrike+Nederländerna tar guld respektive silver i finalen. Jag trodde det här året skulle bli blekt och att Armenien skulle ta en seger som ingen direkt skulle jubla över (likt Azerbajdzjan 2011) och att vi snabbt skulle glömma det hela – men tji fick jag! Det här har varit fantastiskt roligt och om man skulle mäta den vinkel som jag satt i spänt under omröstningen skulle nog definitionen av spetsigt nog få ändras en hel del.

  Det ska bli kul att se hur ett land som Österrike väljer att arrangera då intresset för tävlingen är väldigt lågt på nationell nivå. Jag hoppas på fler återvändanden efter ett dalande deltagarantal nu de senaste två åren och att vi får återse någon mikronation efter San Marinos finalplats (som tittarna faktiskt röstade fram!) och även lite mer balkanländer. Ryktas om att Turkiet överväger att återvända dessutom vilket jag verkligen hoppas på då de brukar stå för en stor del av showen vissa år.

  Men hur som helst – Stort grattis till Fröken Wurst och hennes felfria framförande och budskap om tolerans och kärlek. Två ord som borde satt större spår i Europa vid det här laget och som förmodligen får en knuff i rätt riktning.

 20. Perra

  Man får ta det för vad det är helt enkelt, “politiskt” styrd jippo via jurys som man kan påverka i “rätt” riktning. En sak är säker , musik handlar det inte om längre.

 21. Fredrik

  Kollade jury siffrorna och det ser lite skumt ut på Azerbaijan och Armeniens juryröster. Båda länderna har lagt varandra sist, vilket nog kan förklaras att dem hatar varandra och ligger i konflikt. Dessutom har båda länderna placerat alla, ja alla, tippade favoritländerna (Sverige, Österrike, Ungern, Ukraina, Storbritannien etc.) på riktigt dåliga platser. Slump? Hur ser EBU på det? Att länders jurtgrupper aktivt röstar för att främja sitt egna land + röstar efter politiska konflikter med sina grannländer. Kan ju såklart vara så att det är en slump att båda länderna tycker alla dessa låtar var just sämst (Tror jag inte personligen) + att Georgiens juryröster togs bort på grund av att alla jurymedlemar hade exakt samma topp 8… De handlar inte om så många poäng egentligen men att fuska är fel av något och hade omröstningen balanserat på enstaka poäng hade detta kunnat vara avgörande. Vad anser ni?

 22. Christina

  Jurypoängsystemet borde göras om på något sätt. Det kan inte vara en ‘co-incidence’ att länder som Armenien, Azerbaijan och Georgien får fram så suspekta jurypoängresultat.

  Att Armenien och Azerbaijan ständigt ‘bojkottar’ varandra visar bara på hur politiskt laddat Eurovision stundtals är (i vissa länder).

 23. Johan

  Om man kollar på tittarrösterna exklusivt hamnar skulle vi få detta resultatet i finalen för topp 10-
  placeringarna:

  1. Österrike
  2. Nederländerna
  3. Armenien
  4. Sverige
  5. Polen
  6. Ryssland
  7. Schweiz
  8. Ukraina
  9. Rumänien
  10. Ungern

  Visar att den geografiska spridningen är ganska ordentlig. Vi har från norden (Sverige), från Väst (Nederländerna) från centraleuropa (Ungern och österrike), från nordöst (Polen), från euroasien (Armenien), från balkan (Rumänien) osv.

  Är inte det ett tecken på att det faktiskt inte behövs en jury i den här tävlingen? Öst-blockets dominans vid 2007 och 2008 var nog till stor del den mer etniska spridningen på bidragen (som tilltalar grannländerna med liknande kultur) samt att västeuropa inte längre tog det hela på allvar.

 24. Mattias

  Om man mäter variansen på ett lands tittarpoäng från de andra länderna så är det 6 länder som sticker ut: Ryssland (21), Holland (20), Armenien(19), Polen(19), Rumänien(16) och Ukraina(13). Resten av länderna har ett värde under 8.

  Om man jämför ländernas poäng jämfört med hur stor diasporan är i landet och tidigare röstningsmönster så kan man konstatera att alla utom Holland kom väldigt högt pga att diasporan röstade i hög utsträckning.

  ex1) Norge gav polen 12p och den största diasporan i norge är polacker.
  ex2) holland fick 34p av baltikum länderna (“väst” musiksmak) och 1p av resten av sovietländerna (“öst” musiksmak)

  Så utifrån detta så tycker jag att juryn behöver vara kvar för att minska ner på diasporarösterna (vilket ger en orättvis fördelning på placeringarna) och göra omröstningen mer spännande!

  Det ända problemet är de jurys som inte tar tävlingen på allvar (iår armenien, azerbaijan och vitryssland mfl) och att EBU i större utsträckning ska kunna diskvalificera jurys som ser misstänkta ut för fusk (hur man nu ska kunna ta ett sådant beslut) precis så som dem gjorde med georgiens juryröster.

 25. Uno

  Nu när man hört alla låtar några gånger hör man att det kommer att bli en hel del hits i vår, Holland Sverige Armenien, Finland Norge Ukraina Ryssland Schweiz hade alla låtar som nog kan slå. Men vinnarlåten från Österrike känns seg och gammalmodig. Tror inte den kommer att bli någon hit. Deras låt förde tävlingen årtionden tillbaka i tiden. Det som har varit så moderna låtar som har vunnit de senaste 10 åren. Nu far vi tillbaka i utvecklingen minst 40 – 50 år. Österrikes vinst känns inte alls bra för Eurovision song contests framtid. Vi ska väl ändå rösta på bästa låten, inte på nåt spex vid sidan om. Det känns som om Österrike driver med oss i år som gillar och alltid följer Eurovision.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se