Schlagerpinglan: Jag fortsätter att blicka tillbaka på resultaten av Eurovision Song Contest 2014 och efter de nordiska länderna och ex-sovjetiska staterna så har turen kommit till The Big Five-länderna. Här nedan ser ni deras resultat och framträdanden i ESC-finalen, dit de alla var direktkvalificerade:

Slutliga placeringar för “The Big Five”:s bidrag i ESC 2014:
Spanien Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo (10:a i finalen)
Storbritannien Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly (17:e i finalen)
Tyskland Tyskland – “Is It Right“, Elaiza (18:e i finalen)
Italien Italien – “La Mia Città“, Emma (21:a i finalen)
Frankrike Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN (26:a i finalen)

Schlagerpinglan: Spanien, som med nöd och näppe tog sig in bland de tio främsta, kan se tillbaka på 2014 som ett relativt lyckat år medan de övriga återigen måste ta nya tag och försöka klura ut hur de ska lyckas charma tittarna och jurymedlemmarna tills nästa år.

Om man studerar siffrorna för hur final-resultatet blivit för dem om endast juryn/tittarna röstat så märker man att de knappast kan skylla på någon. Båda lägren var ganska överens om att de inte var mycket bättre än de placeringar de fick, även om juryn verkade vara lite mer givmild med poängen i vissa fall.

“The Big Five”:s placeringar i finalen av ESC 2014 om juryn fått bestämma:
11. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
15. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza
18. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly
21. Italien – “La Mia Città“, Emma
26. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN
“The Big Five”:s placeringar i finalen av ESC 2014 om tittarna fått bestämma:
17. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo
18. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza
20. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly
21. Italien – “La Mia Città“, Emma
26. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN

Schlagerpinglan: Observera att jag i mina beräkningar endast tagit med godkända jury- respektive teleröster. Ser man på wikipedia så har de i sina resultatlistor fyllt upp med juryröster bland telerösterna i den mån vissa länder inte fick ihop en godkänd mängd teleröster och vice versa vad gäller juryrösterna. Båda sätten kan anses vara “rätt”, det beror helt på vad man är ute efter.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2014: Hur gick det för “The Big Five”:s bidrag?”

 1. Davve

  Den låt bland big4 länderna som jag gillade vad Tysklands låt. Visste att den skulle placera sig typ där den kom men jag tycker den är bättre än vad den får credd för.

  Spanien är som sagt enda landet där som kan vara nöjda resultatsmässigt. Ruth sjöng verkligen sitt allra bästa, personligen tycker jag hon skrek för mkt. 🙂

 2. Rickard

  1. Spanien 4/5
  2. Tyskland 3+/5
  3. UK 2+/5
  4. Italien 2/5
  5. Frankrike 0/5

 3. André

  Jag var som sagt inte så förtjust i någon av dessa låtar. Italien växte för mig och den började jag slutligen gilla men det tog lång tid innan jag föll för den och jag kan tänka mig att det var fler som liksom jag inte var imponerande vid första lyssningen, vilket resulterade i en låg placering. Inte särskilt konstigt trots allt.
  Spanien fick ju bevisligen en bra placering och det tror jag beror mycket på att deras framträdande verkligen satt i sändning och de gjorde allt rätt. Låten var ingen direkt favorit hos mig men när andra schabblar bort sig så lönar det sig alltid att göra bra ifrån sig på scenen vilket Ruth gjorde. Kul att det gick bra för de!
  England var precis som jag misstänkte inte alls en så stor favorit som de först pekades ut som. Jag gillade Molly men jag gillade inte hennes låt. Enformig gospel är inget vinnarkoncept vilket också visade sig. Hade Molly ställt upp med en bättre låt hade hon dock kunnat slå många för hon hade både närvaro och kraftfull röst.
  Att Frankrike kom sist var väl inte så mycket att förfäras över…en flamsig låt som möjligtvis passar på dansgolvet men absolut inte på scenen. Ett skämt.
  Tyskland verkar vissa gilla medans jag själv och andra inte alls förstod konceptet. Att en låt kunde ha så lite “sväng” i sig och vara så stel trots att de använde sig utav medryckande instrument som tex dragspel är obegripligt. Plus att sångerskans sätt att sjunga på inte tilltala mig…

  Grattis Spanien för en bra placering och till de andra: Bättre lycka nästa år!

 4. Micke

  1. Italien 9/10
  2. Tyskland 8/10
  3. UK 5/10
  4. Spanien 5/10
  5. Frankrike 0-/10

  André: England är alltid favorit hos sig själva vare sig det gäller fotboll eller ESC 🙂 De är oftast väldigt ensamma om det 🙂

  England och Spanien mellanmjölk för mig. Går absolut att lyssna på men de går lika bra att stänga av direkt. Frankrike bildar för mig tillsammans med Österrike 2012 och Montenegro 2013 en trio som jag bara vill glömma bort så fort det bara är möjligt. Jag har älskat musik i hela mitt liv men jag visste faktiskt inte att det gick att göra så dålig musik som den här trion från tre år i rad.

  Tyskland var årets växare för mig. Från att i början vara på plats 35 för mig slutade den på plats 6. Italien har hela tiden varit min favvis även om min tvåa från början Nederländerna till slut passerade den och blev numero uno.

  Italien: ni är helt enkelt för bra. Det oroar mig enormt att ni inte får utdelning för jag tror ni drar er ur snart igen. Tyskland: Skärpning vad gäller språket men annars har ni tagit tävlingen på allvar ett bra tag nu. Respekt. Storbritannien: Ni som har läst det jag skrivit om Irland kan dra en parallell här. Spanien: Skärpning vad gäller både språk och vad gäller vilka som skriver era låtar. Men tävlingen “vem kan skrika högst och mest” vann ni ohotat i år. Frankrike: Respekt för språkvalet i övrigt vrider sig magen i kramper bara jag tänker på er.

 5. Kerstin

  1. Spanien
  2. Storbritannien
  3. Frankrike

  4. Italien
  5. Tyskland

  1,2 och 3 går helt klart att lyssna på. 4 och 5 inget jag kommer någonsin lyssna på.

 6. Schlagerpinglan

  @André, Intressant att läsa din slutliga beskrivning av Tysklands bidrag, för där upplevde vi det helt olika. Själv tyckte jag att sångerskans speciella sätt att sjunga på var ett av bidragets starka sidor, dessutom så gillade jag det faktum att det var ett sådant “stelt sväng” i låten. 🙂 Tyvärr, om man ser till placeringen, så verkade fler uppfatta låten på ditt sätt än på mitt. Nåja, jag ser hellre att det finns många bidrag som olika människor kan uppleva som “bra” och “dåliga” än ett fält av 26 mellanmjölksbidrag. 😀

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller Italien så är jag rädd för att du kanske har rätt. Italien har dragit sig ur förr och om de ser sitt bidrag som jag ser det nu, så förstår jag att de kan känna en viss frustration och kanske funderar på att dra sig ur. Jag vet dock att det var en låt som inte alla tar till sig direkt, så förhoppningsvis tar de lärdom av detta året och väljer ett bidrag som är lite mer “direkt” nästa år. (Jag vill dock tacka dig för din påstridighet, för hade jag inte lyssnat så intensivt på låten så hade jag gått miste om en riktig pärla.)

 8. Schlagerpinglan

  @Davve, Här är vi helt överens, då även jag tyckte att Tysklands bidrag var det klart bästa av dem. Även Spaniens låt hade potential, men jag är helt inne på din linje vad gäller hennes ibland lite väl långa toner. 🙂

 9. Kerstin

  Håller helt med dig Schlagerpinglan. Även om jag inte gillar exempelvis Belgiens bidrag i år eller Tysklands eller att Frankrikes är så crazy så älskar jag mixen i ESC. Skulle det bara finnas s.k “kvalitets bidrag” som Sveriges eller Nederländernas eller som du säger 26 mellanmjölksbidrag så skulle det inte vara lika kul eller intressant. Det är just denna mixen som gör ESC så speciell.

 10. Micke

  Jo, jag har tyvärr en mycket stark magkänsla av att vi snart tvingas inse att Italien inte är med oss längre. Jättekul hur som helst att du hittade till deras bidrag till slut. Jag har själv såna bidrag som det tagit tid för mig att hitta fram till men när det gäller mina två favvisar Nederländerna och Italien så satt de i första lyssningen för mig.

  Tror inte att jag som du tydligen antyder ska ta emot mig av äran att du börjat tycka om Italiens bidrag men om det trots allt är så är det bara kul för det finns så mycket vi här på bloggen har att tacka dig för. Att den överhuvudtaget finns och allt du förmedlar oss och mycket mycket mer. Du kan inte ens ana hur unikt det är med en sån här blogg där folk diskuterar utan att råka i luven på varandra och uppträda som allt annat än normala. Otroligt befriande med din blogg som motpol mot allt sånt.

  Här tjatar vi och pratar på och alla har olika åsikt men respekt är ledstjärnan. Fantastiskt. Ta Kerstin här nu exempel. För henne fanns det tre bra av big five bidragen och två dåliga. För mig fanns det två bra och tre dåliga och vi kan inte ha mer olika åsikter än vi har just här. So what. Jag respekterar hennes åsikt och jag tror jag känner henne så bra nu att jag kan säga att hon respekterar min. Det hade aldrig hänt på andra bloggar. Vi är helt eniga hon och jag om att det inte bara får finnas kvalitetsbidrag. Lite crazy måste få finnas också. Ytterst sällan något gått för långt som jag ser det. Det är de tre jag tidigare nämnde sen minns jag inga fler.

  Grejen är att tvärtom är det så man “lär” sig något. Ok säg då att mitt “tjat” fick dig att börja tycka om Italien men som sagt detsamma fast tvärtom hände mig exempelvis med Tyskland. Sicken dynga jag tyckte det var i början men sen märkte jag att många här tyckte om den och sakta men säkert svängde jag.

  Årets absolut mest glädjande svängning var det som hände Nederländerna. Jag älskade låten från första början men blev chockad över reaktionerna här. Några stycken hade den på plats 37 och jag kliade mig i huvudet och fattade inte vad så många inte såg som jag såg 🙂 Hur kul som helst att prata med folk om deras bidrag idag för alla tycks älska det numer. En låt jag kommer att spela år ut och år in. En enorm mysfaktor runt hela låten.

  Sanna mina ord den här låten kommer att spelas långt efter det att folk tröttnat på Conchita Wurst och dennes bidrag och inte minst att Tom Neuwirth själv tröttnat på sin figur. Kanske i än större utsträckning hans flickvän har gjort det 🙂 Tror det sistnämnda blir det som inträffar först. Jag tillhör inte dem som menar på att Tom står och faller med Conchitagrejen. Tror jag inte ett ögonblick på. Han har en sån fantastisk röst som skulle klara sig på vilken grund som helst. Vill du fortsätta som Conchita ska du göra det och lär er att respektera det ni som inte klarar det. Men vill du egentligen inte utan vill helst vara Tom så var det. Du har en karriär även där.

  Vill tacka dig Schlagerpinglan för det här året. Jag försvinner iofs inte förutom de månader jag inte är i Sverige. Men jag vill tacka ändå. Jag jobbar väldigt mycket med dator och det är grymt befriande ibland att bara smita undan lite in på din blogg och skriva lite skit 🙂 Likaså Rickard, Kerstin, Andre, Daniela, Josef, Daniel och alla ni andra 🙂 Fan om jag glömde nån jag pratat mycket med nu 🙂 Hoppas flera av er fortsätter titta in emellanåt. Hej får ju inte glömma Davve förresten 😉

 11. Kerstin

  Håller med dig Micke, Schlagerpinglans blogg är fantastisk och unik. Jag önskar alla bloggar var som Schlagerpinglans med tyvärr inte. Jag har kommenterat på en enda schlagerblogg tidigare och det var också sista. Min åsikt om ett bidrag respekterades inte utan jag var typ dum i huvudet och det enbart för att jag hade annorlunda smak, det är skrämmande. På den här bloggen är det som oftast trevlig stämning och har det varit något missförstånd har det retts ut och sen har vi gått vidare. Jag vill också passa på att tacka Schlagerpinglan för den här MF och ESC säsongen och ser fram emot en ny, 2015.

  Jag hoppas du Micke får en fantastisk sommar och att du får vara frisk och må bra så också dina nära och kära och det gäller även ni andra, Josef, André, Rickard, Daniela, Davve, Daniel, Nathalie och så du Schlagerpinglan så klart.

 12. Schlagerpinglan

  @Micke och Kerstin, Jag tackar för era snälla ord och ser fram emot en ny säsong 2015. 😀

  Jag fortsätter i halvfart fram tills att högsäsongen tar fart och hoppas att ni båda dyker upp då igen, för här behövs verkligen personer som kan stå upp för allas rätt att uttrycka sina åsikter utan att bli idiotförklarade, vilket verkar vara mer regel än undantag på många andra bloggar. Visst kan jag ta åt mig lite av äran till att stämningen mestadels är gemytlig här men jag tycker nog att ni som kommenterar här förtjänar den största äran till att det är en så pass trevlig stämning. Jag önskar er en riktigt trevlig sommar redan nu (det gäller naturligtvis alla ni andra som brukar kommentera här också, gamla som nya), om ni nu inte skulle få för er att kommentera fler inlägg innan nästa säsong, och hoppas att 2015 blir lika trevlig som 2014 trots allt visade sig bli. 😀

 13. Rickard

  Micke: Jag håller inte med dig här faktiskt! Italien gjorde inget bra framträdande i år och placeringen var rättvis! Detta kommer från en kille som formligen avgudat Italiens bidrag, och tycker att allt som sjungs på det Italienska språket är helt underbart vackert! Att Italien drar sig ur efter detta året tror jag inte är någon risk. Däremot om landet upprepade gånger hamnar längre ner. Italien har haft en helt sagolik comeback med tre topp tio placeringar innan årets resultat!

 14. Micke

  Missade din hälsning Kerstin. Önskar självklart dig och de dina detsamma. Tror på en kanonsommar i år. Inte minst för oss som älskar fotboll nu när VM börjar 🙂 Jag kommer att fortsätta att titta in här på halvfart som Schlagerpinglan sa. Alltid kul när Schweiz börjar sina uttagningar med sina 567 893 bidrag eller vad det nu är 🙂 Finns alltid guldkorn där som inte ens kommer fram. Å andra sidan finns det även sånt som är allt annat än bra.

  Rickard: Håller bara delvis med dig. Jag har sett så många liveframträdanden med Emma Marrone nu att jag vet vad hon kan och det är mycket det. Dit når hon definitivt inte i ESC finalen men det är långt ifrån dåligt. Det är bra men inte det där lite extra som jag sett från henne tidigare. Det som jag inte gillar är däremot videon. Rädd för att andra känt likadant och inte kunnat skaka av sig det. Nej jag tror inte heller att Italien uteblir nästa år men om de fortsätter att förnedras med såna här placeringar då drar de sig ur. Helt bombsäker på det. Det säger väl sig självt tycker jag att om man presterar men inte får utdelning för prestationen då tappar man motivationen.

  Tackar även för sommarhälsningen från Schlagerpinglan och säger samma sak tillbaka. Jag hänger som sagt kvar i halvfart 🙂 Håller alla tummar för att det blir Salzburg nästa år för då kommer jag som sagt att ha en hel del insyn i det hela 🙂

 15. Rickard

  Micke: Hehe jag vet att du gillar Emma Marrone! Dock måste jag bedöma framträdandet och inte tidigare bedrifter hon stått för! I så fall skulle Bonnie Taylor vunnit det året hon ställde upp! 😉
  Hela framträdandet blev rörigt och rösten kändes inte helt okej! Det fanns liksom ingen melodi eller röd tråd! Men jag hoppas att Italien kommer tillbaka nästa år! Helst med en smäktande ballad eller något jazzigt! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se