Tjeckien Kamila Kaislerova, en representant från det tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT), lär ha avslöjat att det p.g.a. det svaga intresset hos tittarna är osannolikt att Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2015. Än så länge verkar inget vara definitivt men det visar lite åt vilket håll det lutar. (Källa: escxtra.com)

Tjeckiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest genom tiderna:
2009: Aven Romale“, Gipsy.cz 18:e i semi 1
2008: Have some fun“, Tereza Kerndlová 18:e i semi 2
2007: Malá dáma“, Kabát 28:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Då Tjeckien inte varit med så många år så har jag inte hunnit knyta några starkare nostalgiska band till landets deltagande i tävlingen. Inte heller tycker jag att de har ställt upp med några speciellt bra bidrag. Likväl så fortsätter jag att hoppas på att de någon gång i framtiden återigen hittar ett Eurovision-intresse så att de kan bidra med lite uppfriskande, annorlunda bidrag. Med lite tur så kanske det kan hända redan nästa år, det ju forftarande lång tid kvar till deadline och än kan mycket hända. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2015: Tjeckien gör troligtvis ingen comeback”

 1. Johan

  Tjeckien lyckades verkligen inte leverera något av hög kvalité under sina tre års deltagande. Helt rättvisa placeringar för tre riktigt dåliga låtar.

 2. Christopher

  Tråkigt att dem troligen inte kommer även om två av deras tre låtar finns på min botten 5 lista.

 3. Lukas Gornitzka

  Det jag tycker är mest synd är att Tjeckien började ställa upp under helt fel tidpunkt. 07 och 08 framför allt var ju de åren då det var störst problem med så kallad bloc voting, och många så kallade “blåbärsnationer” (exempelvis Nederländerna, Österrike, Schweiz, Belgien) var helt chanslösa under den tiden. Och det är synd, då jag faktiskt gillade både Malá Dáma och Aven Romale. Men, man får hoppas på ett mirakel. Som i Maltas fall. Kom sist två gånger på raken under sin debut, drog sig ur, men kom tillbaks tre år senare, försvann dock ett tag till, men kom tillbaks 1991 och sen dess ställt upp regelbundet.

 4. Lukas Gornitzka

  Att deras grannar Slovakien inte heller ställer upp tror jag också dessvärre leder till att de inte kommer tillbaks.

 5. Johan

  Tror inte man finner svaret till Tjeckiens usla placeringar i grannlandsröstningen utan snarare i att låtarna hos allmänheten förkastades. Kabat kom med en hårdrockslåt utan gimmick och efter Finlands seger 2006 var som det konceptet dött. Falsksång hjälpte inte det hela heller utan låten gjorde kanske ett positivt intryck på 1 % av tittarna. 2008 bjöd de på ännu mer falsksång i pre-teenpopigt format. Jag skulle vilja träffa de som tyckte att “Have some fun” var en bra idé att skicka till ESC.

  2009 års bidrag är enligt många forum och fanclubs-diskussioner den sämsta låten som någonsin deltagit i Eurovision Song Contest vilket säger en del om vad den allmänna opinionen tyckte/tycker. Visst fanns det kanske ett budskap mot diskriminering av en väldigt utsatt grupp men att paketera det i ett så uselt format kan jag inte på något sätt förstå.

  Tjeckien och Slovakien borde inte heller rimligtvis missgynnas av deras geografiska placeringar utan snarare kunna dra in poäng från flertal centraleuropeiska länder om nu grannlandsröstningen är så betydande. Snarare handlar det om kulturella skillnader och att komma med lordi utan masker+falsksång, mellanstadiedisco+falsksång osv. tilltalar knappast varken centraleuropéer eller resterande tittarskara.

 6. André

  Kanske är lite hårt att säga men Tjeckien har jag inte saknat på något sätt alls i Eurovision. Det ska mycket till för att jag inte ska uppskatta en hårdrocks-låt men Kabat lyckades med det när de tävla 2007. De hade potential till att regera på rockfronten de året. Bandet hade attityd MEN sången var riktigt dålig och låten lyfte aldrig och blev lam och tråkig. Lägg då till att riktiga proffs inom rockgenren tävlade samma år (The Ark, Hanna Pakarinen, Eirikur Hauksson och Anonymous) så framstod Kabat som riktigt bleka.
  “Aven Romale” 2009 var ett skämt och jag tror inte folk såg budskapet i låten utan det de såg var en vuxen man utklädd till superhjälte som sjöng en riktigt löjlig låt och “Have some fun” 2008 var så anonym så att man inte fick något grepp om den. Jag minns idag att den var med, men det är allt. I övrigt har jag inget minne alls av hur låten gick, hur artisten såg ut eller hur framträdandet var.
  Tjeckien tävlade med tre dåliga låtar och bidrog inte med något nytt till tävlingen. Vore dock kul om de ställde upp igen och faktiskt skickade en bra låt!

 7. Micke

  Har inte mycket att invända mot tidigare kommenarer här förutom en sak till Johan. Så länge som Österrikes bidrag 2012 räknas in i ESC kan aldrig Tjeckiens bidrag 2009 eller något annat bidrag räknas som tidernas sämst ESC bidrag. Det gjorde Österrike omöjligt 2012 🙂

 8. Johan

  @Micke – Jo, det håller jag faktiskt med om. Förde bara talan åt x antal forum och polls jag spanat in som ofta rankar Tjeckiens bidrag 2009 som det sämsta genom tiderna.

 9. Rickard

  Har också Tjeckiens låtar som bland de sämre i tävlingen! Jag har inget emot att eurovision välkomnar alla slags genrer, men Tjeckiens låtar har varit direkt dåliga! Så rättvisa placeringar där!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se