Storbritannien Schlagerpinglan: Personligen tycker jag att åttiotalet var Storbritanniens storhetstid vad gäller tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest, men även nittiotalet hade sina ljuspunkter, vilket följande sammanställning visar:

Storbritannien i Eurovision Song Contest på nittiotalet:
1990: Give A Little Love Back To The World“, Emma 6:a i ESC
1991: A Message To Your Heart“, Samantha Janus 10:a i ESC
1992: One Step Out Of Time“, Michael Ball 2:a i ESC
1993: Better The Devil You Know“, Sonia 2:a i ESC
1994: We Will Be Free (Lonely Symphony)“, Frances Ruffelle 10:a i ESC
1995: Love City Groove“, Love City Groove 10:a i ESC
1996: Ooh…Aah…Just A Little Bit“, Gina G 8:a i ESC
1997: Love Shine A Light“, Katrina and The Waves 1:a i ESC
1998: Where Are You?“, Imaani 2:a i ESC
1999: Say It Again“, Precious 12:a i ESC

Schlagerpinglan: Min personliga favorit här är utan tvekan “One Step Out Of Time” men även “Ooh…Aah…Just A Little Bit“, “Love Shine A Light” (som jag inte “upptäckte” förrän för något år sedan) och “Better The Devil You Know” tillhör min samling av brittiska ESC-favoriter. Förhoppningsvis lyckas de gräva fram ytterligare en redan till nästa år. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Storbritannien i Eurovision Song Contest på 90-talet”

 1. Rickard

  Med undantag för 1995 (och det bidraget blev tia??!!) så är Storbritanniens nittiotal riktigt bra! Även jag gillar Michael Ball 1992, Sonia 1993, Gina G 1996, och Katrina & the Waves 1997 (kanske den bästa i esc historien)! Men gillar även 1994 års bidrag med Frances Ruffelle är riktigt starkt! Ingen låt är direkt dålig (förutom 1995 års bidrag då)! 1991, 1998 och 1999 är helt okej! 😀

 2. Rickard

  Det ska tilläggas att jag i allmänhet älskar 90-talet i eurovision! Tiden när det var låtarna och inte showen som var i centrum! Och där liveorkestern var kvar och alla sjöng på sitt språk! 😀

 3. Micke

  Trots att jag inte ens var född då eller för liten för att titta så anser jag att Storbritanniens bästa tid i ESC på sätt och vis var 70-talet. 1972, 1973 och 1976 hade de bidrag som de flesta minns än idag.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, På sätt och vis håller jag med dig… om man går efter klassiska ESC-bidrag och resultat… men för mig personligen så är 70-talet (vars bidrag jag främst lyssnat på i efterhand) endast några få bra låtar medan 80-talet är ett långt band av glänsande pärlor. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se