Island Den officiella låten till Reykjavik Pride 2014 har fått namnet “Surrender” och framförs av ingen mindre än Sigga Beinteins, som deltagit i Eurovision Song Contest tre gånger: 1990, 1992 och 1994.

Låten är skriven av den svenska duon Ylva och Linda Persson (OneVoice) och producerad av Þorvaldur Bjarni Þorvaldsson medan Haukur Johnson stått för den isländska texten. “Surrender” kommer att framföras på Pride-festivalen i Reykjavik den 9:e augusti, där låtskrivarduon även kommer att agera körsångerskor.

Lyssna på Islands officiella Pride-låt 2014 här:
“Surrender”, Sigga Beinteins: engelsk versionisländsk version: “Á þitt vald”

Schlagerpinglan: “Surrender” är en klassisk, lättsmält låt som påminner om mängder av gamla Eurovision-låtar och det menar jag i den allra mest positiva formen. Jag älskar sådan här musik och trots att det knappast kan kallas nyskapande så håller jag tummarna för att nästa års ESC-uttagningar blir fullpackade av liknande låtar. 😀

Alla Sigga Beinteins Eurovision-bidrag (från 1990, 1992 och 1994) samt de resterande isländska ESC-bidragen från nittiotalet hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se