Island Schlagerpinglan: För en tid sedan gick jag igenom Islands bidrag till Eurovision Song Contestnittiotalet, bara för att konstatera att jag föredrar deras lite nyare låtar. Därför fortsätter jag nu genomgången av landets klassiska Eurovision-bidrag, nu med de från 00-talet:

Island i Eurovision Song Contest på nollnolltalet:
2000: Tell Me!“, Einer Augúst Víðisson en Telma Augústdóttir 12:a i ESC
2001: Angel“, TwoTricky 22:a i ESC
2003: Open Your Heart“, Birgitta 8:a i ESC
2004: Heaven“, Jónsi 19:e i finalen
2005: If I Had Your Love“, Selma 16:e i semifinalen
2006: Congratulations“, Silvia Night 13:e i semifinalen
2007: Valentine Lost“, Eiríkur Hauksson 13:e i semifinalen
2008: This Is My Life“, Euroband 14:e i finalen
2009: Is It True?“, Yohanna 2:a i finalen

Schlagerpinglan: Precis som på 90-talet så fick Island stå över ett år (2002) p.g.a. dåligt resultat året innan (2001) men deltog alla de övriga åren, mycket tack vare införandet av semifinalen som gjordes 2004.

Personligen anser jag att både “This Is My Life” och “Valentine Lost” tillhör topp-fem av de låtar som Island skickat till ESC genom tiderna och att påstå att jag var lite smått upprörd över deras respektive placeringar är en rejäl underdrift. Det är en väldig tur att man inte är långsint, med tanke på hur många bidrag som fått “fel” poäng genom åren. 😀

Utöver de två klassikerna så är jag även lite småförtjust i “Is It True?“, “Angel“, “If I Had Your Love“, “Tell Me!“… och några till. Island är, som sagt, ett land som ganska ofta prickar in bidrag som faller mig i smaken. Lyckligtvis så har de fortsatt med det även under 10-talet och de bidragen hittar ni här. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Island i Eurovision Song Contest på 00-talet”

  1. Lukas Gornitzka

    Av dessa låtar finns det en som verkligen drar iväg med topplaceringen för mig och det är Valentine Lost. Jag är säker på att om man redan 2007 hade infört två-semifinals-systemet hade den varit i final.

  2. Lukas Gornitzka

    För övrigt, om jag också skulle nämna det värsta stolpskottet Island kom med under 00-talet var det tveklöst “Congratulations”. Även om man bortser från vad Silvia Night gjorde bakom kulisserna, så var låten inte heller nån höjdare.

  3. Schlagerpinglan

    @Lukas Gornitzka, Kan bara hålla med dig om Silvia Night. I och för sig så livar det upp tävlingen lite när det dyker upp lite udda bidrag, men det här var lite väl mycket åt fel håll för mig, både låt- och artist/image-mässigt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se