Bosnien P.g.a. finansiella bekymmer så verkar det som att BHRT, TV-bolaget i Bosnien och Hercegovina, inte kommer att kunna göra någon comeback i Eurovision Song Contest till nästa år. (Källa: oikotimes.com)

Bosnien och Hercegovinas fem senaste bidrag och resultat i ESC:
2012: Korake Ti Znam“, Maya Sar 18:e i finalen
2011: Love In Rewind“, Dino Merlin 6:a i finalen
2010: Thunder And Lightning“, Vukašin Brajić 17:e i finalen
2009: Bistra Voda“, Regina 9:a i finalen
2008: Pokušaj“, Laka 10:a i finalen

Schlagerpinglan: Först och främst får jag väl påpeka att uppgifterna kommer från oikotimes.com och därför bör tas med en nypa salt. Men eftersom ESC-nyheter för tillfället är en bristvara och den annars pålitliga ESC-sidan escsverige.blogspot.se valt att rapportera om det så gör jag detsamma.

Jag hoppas dock att detta bara är en rapport av grundförutsättningarna och att de senare kommer att lösa problemen för att i slutändan kunna delta i jubileumsfestivalen 2015. 😀 Hur realistiskt det är att tänka så vet jag inte, men det är betydligt skojigare än att förutsätta att det är kört bara för att en ESC-sida skriver så. 😉

Vad gäller Bosnien och Hercegovinas deltagande i ESC så håller jag tummarna för att de kommer tillbaka så snart som möjligt. Då och då har de slagit till med riktigt stortilade bidrag och mina favoriter är “Bistra Voda” (2009), “Lejla” (2006) och “Love In Rewind” (2011) men även klassikern från 2005, “Call me“, är en låt som får mig på riktigt bra humör. M.a.o. så känns det som att varje år landet uteblir så blir tävlingen snuvade på en potentiell pärla, så jag hoppas de snart kommer tillbaka. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2015: Bosnien och Hercegovina-comeback ej trolig”

 1. davve

  Fegisar 🙂

 2. Nathalie

  Jag förstår att i dessa ekonomiska tider- att det kan vara tufft för vissa länder att närvara. Det är väl också en fråga om prioriteringar (eftersom Moldavien) tycks ha råd att närvara.
  Men jag måste fråga dig ifall du vet om kostnaderna för att närvara i ESC- om det blivit dyrare de senare åren- för hur i all fridens namn kunde Bosnien ha råd att närvara under Balkankriget, det förstår faktiskt inte jag! Bosnienkriget höll väl på fram till -96, och jag tror allt att de var med 3 gånger under tiden. Att de hade råd med det då, är faktiskt lite underligt!

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Frågan om kostnaderna för att delta i ESC är väldigt intressant och jag skulle själv vilja veta lite mer om det men det verkar svårt att hitta info. Enligt en intervju som esctoday.com gjorde 2013 så verkar det som att EBU faktiskt höjde kostnaderna 2013, vilket kan förklara en del, se http://esctoday.com/68521/interview-sietse-bakker-eurovision-song-contest-event-supervisor-part-ii/ .

  Dessutom så har ju ESC växt från en till tre shower, så det är kanske inte helt konstigt att det kostar mer… men ändå synd. Anledningen till att det är så många shower är ju för att många vill vara med, att det då ska vara en bidragande orsak till att många INTE kan vara med blir då lite olustigt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se