Cypern Redan för en månad sedan påstod London Greek Radio att Cypern inte bara var redo för Eurovision Song Contest 2015 utan även att de planerade en nationell uttagning. Oikotimes.com kontrar dock idag med att RIK visserligen bekräftat ett deltagande, men att de ännu inte avgjort hur de ska utse sitt bidrag. Besked är att väntas nästa vecka. (Källor: lgr.co.uk och oikotimes.com)

Cyperns fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: An Me Thimasai“, Despina Olympiou 15:e i semi 1
2012: La La Love“, Ivi Adamou 16:e i finalen
2011: San Aggelos S’Agapisa“, Christos Mylordos 18:e i semi 2
2010: Life Looks Better In Spring“, Jon Lilygreen & The Islanders 21:a i finalen
2009: Firefly“, Christina Metaxa 14:e i semi 2

Schlagerpinglan: Visserligen så hade jag föredragit en nationell uttagning framför ett internval men som läget ser ut nu så är jag nöjd så länge det finns länder som beslutar sig för att göra comeback. I Cyperns fall så verkar det ju se riktigt ljust ut – även om det är oikotimes som står för nyheten. 😉 Förhoppningsvis kan en comeback få stenen i rullning och påverka andra eventuellt tveksamma länder i samma riktning. 😀

Vad gäller Cypern och deras så här långt 31 tävlingsbidrag så består min personliga topp-tre av följande bidrag: “Milas Poli“, Haris Anastasiou (1990), “Comme Ci, Comme ça“, Evridiki (2007) och “La La Love“, Ivi Adamou (2012). Med lite tur så kan någon av dem bli utkonkurrerade redan efter nästa års tävling i Österrike. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2015: Cyperns comeback bekräftad (!?)”

  1. davve

    Personligen hade jag inte haft några problem med att Eurovision vanns av Cypern och att finalen hölls på ön nästa år. Har varit på cypern två gånger i Maj månad och det är helt underbart väder….:) sen kanske det blir knackligt ekonomiskt men det får dom fixa 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @davve, Cypern i maj låter helt fantastiskt, ja. 😀 Vem vet, efter 31 försök och några femteplaceringar som bästa resultat kan de kanske äntligen pricka rätt? Kunde Finland så kan säkert Cypern också.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se