Österrike Efter att TV-bolaget ORF gjort sitt succé-internval 2014 som ledde till Österrikes andra ESC-seger så återgår de till en form av nationell uttagning inför Eurovision Song Contest 2015.

Exakt hur denna uttagning kommer att se ut har ännu inte beslutats utan de tittar för närvarande på olika metoder. Klart är i alla fall att det blir ett flertal shower som sträcker sig från januari till mars 2015 och som kommer att vara öppen för både okända talanger och erfarna artister. (Källa: esctoday.com)

Österrikes sex senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst (Internval) 1:a i finalen
2013: Shine“, Natália Kelly (Nationell uttagning) 14:e i semi 1
2012: Woki Mit Deim Popo” Trackshittaz (Nationell uttagning) 18:e i semi 1
2011: The Secret Is Love” Nadine Beiler (Nationell uttagning) 18:e i finalen
2007: Get A Life – Get Alive“, Eric Papilaya (Internval) 27:a i semifinalen
2005: Y Así“, Global.Kryner (Nationell uttagning) 21:a i semifinalen

Schlagerpinglan: Det är med skräckblandad förtjusning jag tar emot denna nyhet. Visserligen är jag väldigt glad över att kunna boka in en nationell final i ESC-kalendern men med tanke på resultaten av deras senaste uttagningar så är mitt förtroende för den röstande österrikiska befolkningen inte så hög. Men, men… kanske har Conchitas vinst gjort att landet fått ett lite starkare ESC-intresse som i sin tur kanske kan återspegla sig på uttagningen. Hoppas kan man alltid. 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Österrike i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Österrike 2015: ORF återgår till nationell uttagning”

  1. Davve

    Inte så konstigt att ORF väljer nationell final då de österrike håller i ESC och kanalen vill få höga tittarsiffror för allt runt tävlingen.

  2. Schlagerpinglan

    @Davve, Du har naturligtvis rätt, hela Eurovision-samhällets ögon kommer att vara riktade mot Österrike och vare sig det blir ett bra eller dåligt val så lär tittarsiffrorna bli högre än vanligt och TV-bolaget satsa lite extra, vilket kan betyda att det trots allt kan bli en riktigt intressant uttagning. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se