Turkiet TV-bolaget TRT har meddelat att Turkiet inte har några planer på att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Än så länge är det endast ESC-sidor som rapporterat om detta, men ett officiellt uttalande väntas komma tids nog.
(Källa: esctoday.com)

Turkiets sju senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2012: Love Me Back“, Can Bonomo 7:a i finalen
2011: Live It Up“, Yüksek Sadakat 13:e i semi 1
2010: We Could Be The Same“, maNga 2:a i finalen
2009: Düm Tek Tek“, Hadise 4:a i finalen
2008: Deli“, Mor ve Ötesi 7:a i finalen
2007: Shake It Up Shekerim“, Kenan Dogulu 4:a i finalen
2006: Superstar“, Sibel Tüzün 11:a i finalen

Schlagerpinglan: Detta var ju riktigt tråkiga nyheter. Med tanke på alla förhandsrykten så hade jag personligen fått upp hoppet om att TRT skulle bita i det sura äpplet och komma tillbaka, trots att jurygrupperna och Big Five-ländernas direktkvalificering finns kvar.

Tyvärr så ser det ju inte så ljust ut för en comeback de närmaste åren heller, för om de inte är villiga att komma tillbaka nu när det är ett jubileumsår så kan man ju undra vad som skulle kunna motivera dem till en comeback. Att EBU skulle backa och ta bort 50/50-röstningen bara för att Turkiet ska komma tillbaka hoppas jag däremot är uteslutet. Visst saknar jag deras lite speciella bidrag… men inte så mycket att det är värt att försämra röstningen för. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2015: Turkiet har inga planer på att delta”

 1. Micke

  Jag saknar Turkiet jättemycket. Det är de som verkligen satt fart på ESC genom åren. Inte alltid genom kanonlåtar men alltid sevärda. Årets hittills tråkigaste nyhet inför ESC 2015

 2. Davve

  Tror det är en blandning av turkisk besvikelse att de inte längre har samma nytta av disappra röstningen. Plus att Turkiet mer och mer går mot den muslimska världen som gör att Turkiet återigen (lite fegt i mitt tycke) säger nej till ESC. Innan jury systemet infördes igen så åtnjöt ju turkiet nästan automatiska topp10 placeringar pågrund av olika röstgrupps länder där turksr bor.

  Men tror den stora förklaringen är att Turkar äverlag själva vill vara med i ESC. Men den nuvarande diktatorn Erdogan går mer åt muslimska värderingar och börjar dra hela turkiet ner i diktaturträsket.. Då funkar inte Väst Europeiska program som ESC.

 3. Elvis

  Låt folket rösta, inte några tråkiga Jury. tänk om det hade funnits Jury när det är val. Det bara tyskland det finns många turkar. Finns mer albaner greker balkan än turkar i sverige. Vi folket ska bestämma och så det big five skitländerna med sin skitmusik alltid ska vara med!!

 4. Schlagerpinglan

  @Elivs, Eftersom “folket” inte alltid röstar efter hur bra bidragen egentligen är utan låter personliga känslor (t.ex. dina egna åsikter om “big five skitländerna med sin skitmusik”) styra röstandet så tycker jag att det är nödvändigt att det finns en motvikt som bedömer bidragen på ett lite mer proffsigt sätt. Med det inte sagt att juryn vet bättre, utan att jag tror personligen att man behöver både personliga känslor och “tråkig”, teoretisk jurykunskap för att få fram ett så rättvist resultat som möjligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se