Sverige I dag avgjordes talangtävlingen “Svensktoppen Nästa“, där det inte bara låg en utmanarchans i Svensktoppen den 28 september i vinstpotten utan även ett deltagande i Melodifestivalen 2015.

Åtta bidrag hade kvalat in till finalen av P4:s tävling som avgjordes på Liseberg på söndagseftermiddagen. Efter att alla rösterna räknats samman så stod det klart att det blev Bullock HeartsBells & Whistles” och Kalle Johanssons “Den Där Dan” som tagit sig vidare till den avgörande duellen, som till slut vanns av den sistnämnda.

Därmed kommer Kalle Johansson, som ni kan läsa mer om på johanssonkalle.com, att blir en av artisterna som får äran att delta i Melodifestivalen 2015. Vilket bidrag han kommer att tävla med bestäms senare. (Källa: sverigesradio.se)

“Svensktoppen Nästa”-vinnarnas tävlingsbidrag samt resultat i Melodifestivalen:
2015: Kalle Johansson (“Den Där Dan”) (MF-bidraget ännu ej avslöjat)
2014: EKO (“Yellow”) Red 8:a i deltävling 3
2013: Terese Fredenwall (“Drop the Fight“) Breaking The Silence 5:a i deltävling 4

Schlagerpinglan: Som synes av min genomgång av de tävlande bidragen här så var det Bullock Hearts jag höll på om man enbart gick efter låtarna. Jag hade själv inte möjlighet att följa finalen, men eftersom jag redan sett ett live-klipp med Kalle Johansson (och det i första hand är artisterna jag är intresserad av) så har jag inget emot att det blev han som fick kliva högst upp på prispallen. 😀

Vad gäller Kalle Johanssons chanser i Melodifestivalen vill jag helst inte spekulera om. Jag vet bara att jag tyckte riktigt bra om EKO:s låt förra året, och de kom sist. Men, men… 2015 är det nya förutsättningar och allt kan hända. Jag önskar i alla fall Kalle Johansson lycka till och hoppas att han får ett konkurrenskraftigt bidrag som på allvar kan tävla om en plats i finalen. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se