Sverige I dag, måndagen den 1:a september kl. 09:00, började SVT att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2015. Fram till tisdagen den 16:e september kl. 08:59 kan du ladda upp din ljudfil till svt.se/melodifestivalen. De bidrag som slutligen kommer att tävla i Melodifestivalen 2015 väljs ut enligt följande:

 • Allmänhetens tävling: Urvalsjuryn väjer ut minst ett bidrag från de låtskrivare som “ej tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
 • Ordinarie tävling: Urvalsjuryn väljer ut ett antal bidrag från de “vars text och musik är skriven av minst en upphovsman som tidigare har haft ett annat musikverk utgivet”. Dessa bidrag skickar ni in här.
 • SVT: Övriga bidrag, varav ett som kommer att framföras av “Svensktoppen Nästa”-vinnaren Kalle Johansson, väljs ut bland de inskickade bidragen eller specialinbjuds av SVT.
 • (Källa: svt.se)

  Schlagerpinglan: Det jag tycker är mest intressant med årets regelverk är att de inte nämner hur många bidrag som kommer att tävla. Förmodligen blir det väl ändå 32 stycken som det brukar, men det känns i alla fall lovande att de fortfarande har möjligheten att välja ut fler eller färre bidrag än vanligt. Efter några års tomgångskörning av Melodifestivalen så behövs kanske en liten omskakning.

  Visst, Melodifestivalen kan väl fortfarande anses vara en av de bättre ESC-uttagningarna… men de lite “mindre bra” uttagningarna som hela tiden utvecklas till det bättre har alla förutsättningar att väcka lika mycket nyfikenhet som detta jättemonster som verkar vara på väg att tappa stinget. Nåja, 2015 är ett nytt år och med lite tur (och hårt arbete från SVT:s sida) så har vi en riktigt spännande säsong framför oss, fullproppad med framtida hits och kultbidrag. 🙂

  Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  2 kommentarer till “Dags att ladda upp bidrag till Melodifestivalen 2015!”

  1. Hasse

   Jag ser med spänning fram emot presentationen av de ändringar som genomförs till 2015.
   Antalet bidrag kanske är av underordnad betydelse.
   Jag är imponerad att SVT lyckats hålla tätt, och inte läckt någonting om förändringar av den förväntade Sverigeturnén och tävlingsupplägget 2015.
   Jobbar redaktionen fortfarande med planerna att förändra hela konceptet, vågar dom i så fall göra större förändringar utan att riskera tittarsiffrorna?
   Kan vi vänta oss svaren under september månad?

  2. Schlagerpinglan

   @Hasse, Just på grund av det som du påpekar, att det inte läckt ut något om SVT:s nya planer, gör att man kan anta att det kanske inte finns några. Kaske är det så att de faktiskt inte kan se något bättre upplägg än det de har för tillfället och att det endast är programledarnas och mellanakternas roller som behöver en uppfräschning.

   Att de skulle köra på exakt samma “humor”-spår som förra gången känns dock som uteslutet så visst ska det bli intressant att se hur det utvecklar sig. Några svar lär väl komma denna månad. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se