Frankrike Som det nyligen meddelats så kommer France 2 att få ta över sändningarna av Eurovision Song Contest efter att France 3 haft hand om dem i 16 år, från 1999-2014. Förutom själva sändingarna så får France 2 nu även äran att utse Frankrikes ESC-bidrag och i dag har de avslöjat att det första valet, till ESC 2015, kommer att ske genom ett internval. (Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Frankrikes senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Moustache“, TWIN TWIN nationell final 26:a i finalen
2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois internval 23:a i finalen
2012: Echo (You And I)“, Anggun internval 22:a i finalen
2011: Sognu“, Amaury Vassili internval 15:e i finalen
2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador internval 12:a i finalen

Schlagerpinglan: Jag hade hoppats att kanalflytten innebar att de hade en lite större nationell uttagning i tankarna, men tydligen var det inte alls deras plan. Nåja, om intresset bland de franska artisterna är så lågt att de verkligen inte kan få ihop något bättre än den bleka tre-låts-uttagning de hade förra året så är det kanske bättre att de hoppar över det steget och utnyttjar tiden fram till deadline till att försöka hitta något som kan fungera i tävlingen.

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Frankrike 2015: France 2 satsar på internval”

 1. Micke

  Känner jag var väl negativ mot Frankrike i din förra länk. Självklart tycker jag det är kul att de fortsätter ställa upp även om jag önskar de tog det på mer allvar. Men visst har de haft bra låtar. Här är mina fem favvisar. Ettan är fullständigt överlägsen men snälla lyssna inte på låten från tävlingen då den raserades totalt när hon plötsligt gick över till engelska. Dålig sådan dessutom.

  1. Je n’ai que mon âme – Natasha St-Pier – 2001
  http://www.youtube.com/watch?v=65I39BhqPSc

  2. Et S’il Fallait Le Faire – Patricia Kaas – 2009

  3. Il Fait Du Temps – Sandrine François – 2002

  4. White and black blues – Joëlle Ursull – 1990

  5. Sognu – Amaury Vassili – 2011

  Tveklöst är det så att det är med ballader de haft sina toppar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se