Sverige TV-bolaget SVT har varit väldigt sparsamma med detaljerna för hur Melodifestivalen 2015, Sveriges nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2015, egentligen kommer att se ut. Det sägs att de presenterar sina planer efter att morgondagens val klarats av, men inte helt oväntat så har vissa obekräftade uppgifter redan nått skvallerpressen:

(Icke bekräftade) uppgifter om Melodifestivalen 2015:s uppbyggnad:
Formaten med fyra deltävlingar, en Andra Chansen och en final förblir oförändrade.
Antalet tävlande bidrag minskas från 32 till 28 stycken, d.v.s. sju bidrag per deltävling i stället för åtta.
En helt ny organisation kring Melodifestivalen har byggts upp för att tysta kritiken från förra året.
En ny app ska lanseras där man lär kunna trycka på en knapp som genererar röster till tävlingsbidragen under tiden de framförs. Ju fler knapptryckningar, desto fler röster. Eventuellt kan detta t.o.m. ersätta sms-röstandet, men inget är spikat.
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Egentligen brukar jag ta sådana här obekräftade tidningsartiklar med en nypa salt, men eftersom nyfikenheten är så stor nu när SVT dragit ut på sin presentation så fick det bli ett spekulations-inlägg i alla fall. 🙂

Vad gäller antalet deltävlingar och tävlande bidrag så hoppas jag verkligen att dessa uppgifter stämmer. Melodifestivalen har potential att vara en riktigt god karamell och då vill man ju kunna suga på den så länge som möjligt. Sex veckor känns som en ganska rimlig tid, men då gäller det att de höjer kvalitén på deltävlingarna rejält. Ett sätt att göra detta på är att minimera antalet utfyllnadsbidrag. Det löser så klart inte hela problemet, men kan vara ett steg i rätt riktning. 😀

Vad gäller den lite osäkra uppgiften om en röstningsapp som eventuellt ska ersätta sms-röstningen så hoppas jag däremot att den skrotas redan på idéplanet. Appar är i grund och botten bra saker som “ligger i tiden” och som underlättar väldigt många saker men när det gäller Melodifestivalen så är det nog bäst att appen håller sig till att förmedla information.

Nåja, hur det verkligen ligger till med alla de här sakerna lär vi snart få reda på. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se