Estland TV-bolaget ERR har börjat att ta emot bidrag till “Eesti Laul 2015″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Deadline är satt till den 1:a december och en tid senare kommer de 20 semifinalisterna att presenteras.

“Eesti Laul” består även i år av två semifinaler med vars tio tävlande bidrag samt en final där topp-fem från varje semifinal gör upp om slutsegern. Nytt för i år är att superfinalen (slutet på finalen) i år kommer att bestå av tre superfinalister, vilket framgår av schemat nedan:

Schemat för Estlands “Eesti Laul 2015”:
7:e februari Semifinal 1 10 semifinalister → 5 finalister
14:e februari Semifinal 2 10 semifinalister → 5 finalister
21:a februari Final 10 finalister → 3 superfinalister → 1 vinnare
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Då kan vi skiva in ytterligare en nationell uttagning i ESC-2015-kalendern, vilket jag gör med glädje. 😀 Förhoppningsvis så får de in så pass många bra bidrag till Eesti Laul att de både kan få ihop tre underhållande shower samt få revansch för den (enligt mig) lite orättvisa finalmissen 2014.

Tanjas “Amazing” fick en lite blygsam 12:e-placering i semi 1, trots en bra låt och starkt framträdande. Men, men… tilltalar bidraget inte tillräckligt många så blir det ingen finalplats, så enkelt är det. Bättre lycka nästa gång. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2015 (inkl. länkar till deras senaste ESC-bidrag) hittar ni här: “Estland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Estland 2015: Eesti Laul-final den 21:a februari”

  1. Micke

    Känner mig lite ljummen inför Estlands uttagning 2015. I mina ögon och öron hade de förra årets bästa uttagning. De hade sju riktig bra bidrag och ett kanonbidrag. Vad nu det hjälpte då Loreenvibbar tydligen vibrerade tillräckligt mycket i deras uttagning med ett äkta Euphoriabidrag. Men men de kanske skärper till sig 2015 -)

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag hör och ser ju nu i efterhand hur mycket låten påminner om Euphoria, men under uttagningens gång så var det inget jag reagerade på. Personligen är jag väldigt nöjd med Eesti Laul 2014 och ser därmed väldigt mycket fram emot 2015, som förhoppningsvis kan få fram en vinnare som fungerar bättre i ESC.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se