Bulgarien TV-bolaget BNT har bekräftat att Bulgarien har lämnat in den preliminära ansökan om att få delta i Eurovision Song Contest 2015 men ännu inte tagit det slutliga beslutet. De har nu fram till den 10:e oktober på sig att bestämma sig för om de vill/kan vara med eller ej. (Källa: esctoday.com)

Bulgariens fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2013: Samo Shampioni“, Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov 12:a i semi 2
2012: Love Unlimited“, Sofi Marinova 11:a i semi 2
2011: Na Inat“, Poli Genova 12:a i semi 2
2010: Angel Si Ti“, Miro 15:e i semi 2
2009: Illusion“, Krassimir Avramov 16:e i semi 1

Schlagerpinglan: Eftersom jag ännu inte riktigt hämtat mig från Ukrainas “nej” i går så har jag lite svårt att glädja mig åt ett “kanske-ja” från Bulgarien, men visst är allt bättre än ett “nej”. Ju fler länder som funderar på att göra comeback i tävlingen desto bättre. 🙂

Nu har vi (enligt esctoday.com:s sätt att räkna) 35 preliminärklara länder inför Eurovision Song Contest 2015 men än återstår en hel del nyhetsrapportering innan den slutliga deltagarlistan är klar.

T.ex. så anser Wikipedia att även Albanien, Ungern, Polen och Ryssland är “klara” medan ingen verkar veta något om vare sig Kroatien eller San Marino tänker dyka upp i Wien. Dessutom kan alla länder som lämnat in sin ansökan dra sig ur innan den 10:e oktober utan att riskera något straff, så än är det för tidigt att dra några som helst slutsatser om antalet deltagarländer.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se