Litauen TV-bolaget LRT har avslöjat att Litauen, liksom förra året, kommer att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom den långdragna nationella uttagningen “Eurovizijos“.

Det blir åtta shower, varav en final som utser artisten samt en andra final där själva tävlingsbidraget ska väljas. Uttagningen startar i januari 2015 medan det slutliga valet kommer att ske i slutet av februari 2014.

Mer information om hur låtskrivare (som kan vara från vilket land som helst) och artister (som måste vara litauiska medborgare) kan ansöka om att vara med kommer senare.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Hmmm… ena halvan av mig jublar över tanken på ytterligare en nationell uttagning medan den andra halvan grämer sig över att LRT även nästa år kommer att använda sig av det lite tokiga formatet att mixa låtar och artister.

Visst fanns det en del bra låtar förra gången, men då de hamnade i händerna på mindre bra artister så åkte de ut ganska snabbt och sedan var resten av uttagningen en lång pina (liten överdrift kanske) där artisterna försökte vara kreativa med de återstående låtarna… vilket inte alltid var så skojigt att bevittna.

Nåja, det är inte likt mig att ta ut något negativt i förskott och förhoppningsvis har jag ingen anledning att göra det denna gången heller. Med några riktigt bra låtar och en samling intressanta artister så kan ju trots allt Eurovizijos 2015 visa sig bli något att se fram emot. Man kan ju alltid hoppas. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Litauen i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se