Serbien TV-bolaget RTS har inte bara bekräftat att Serbien verkligen kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015 utan de har även meddelat att de kommer att utse sitt tävlingsbidrag genom en nationell final.

Kompositören Vladimir Graić (mannen bakom Serbiens 2007-bidrag “Molitva“) har fått i uppdrag att ta fram tre bidrag till en nationell final där TV-publiken får utse vinnaren. Hur artisterna ska utses till finalen har fortfarande inte bestämts. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som sagt, de sorgliga och glädjande nyheterna avlöser varandra i snabb takt och som tur är så avslutar jag dagens bloggande med en riktig höjdare. 😀

Att Serbien bestämt sig för att delta hade räckt för mig men att de även planerar en nationell uttagning där en kompetent låtskrivare fått en central roll gör bara att jag ser fram emot deras comeback ännu mer. Välkommen tillbaka och lycka till. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 (och länkar till deras fem senaste bidrag) hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se