sverige I dag mjukstartade Melodifestivalen 2015SVT under en presskonferens avslöjade att programledaren Robin Paulsson och artisten Sanna Nielsen kommer att vara de som tar över rollerna som programledare för festivalen efter Anders Jansson och Nour El Refai.

Ni kan läsa mer om den nya programledarduon på svt.se. (Källor: svt.se och aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Det är med stor glädje jag tar emot nyheten att SVT för en gångs skull verkar ha fått tag på sitt förstahandsval och äntligen lyckats övertala Robin Paulsson att ta över programledarrollen för Melodifestivalen. Jag är helt övertygad om att detta är ett val som kommer att fungera riktigt bra. 😀

Hur Sanna Nielsen kommer att klara av uppgiften vet vi i nuläget inget om då hon är debutant som programledare. Med tanke på hennes folklighet och erfarenhet från både scener och Melodifestivalen så talar dock det det mesta för att även detta val kan visa sig vara riktigt lyckat. 😀

Som synes så är jag mer än nöjd över SVT:s val, i alla fall så här på förhand, och ser faktiskt fram emot Melodifestivalen 2015 på ett helt annat sätt nu. Det finns trots allt en chans att de kommer att lyckas att väcka nytt liv i tävlingen. 😀

En förteckning över alla föregående programledare för Melodifestivalen genom tiderna (med länkar till wiki-infosidor) hittar ni här medan mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 (inklusive schemat för MF 2015, biljettinformation och länkar till våra sex senaste ESC-bidrag) hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Robin Paulsson & Sanna Nielsen leder Melodifestivalen 2015”

 1. Max

  Helt gaalet glad! 😀 Bästa valet de kunde göra!! 😀

 2. Johan

  Riktigt bra efter två, enligt mig, katastrofår när det kommer till produktionen och programledarna (mycket på grund av manus). Tror det här kan ge melodifestivalen en knuff i rätt riktning om övriga produktionen inte faller.

  Hur ser det ut för Albanien förresten? Något mer om deras deltagande/icke-deltagande? Är väl bara de och San Marino vi väntar svar från nu?

 3. Schlagerpinglan

  @Johan, Det verkar som att det fortfarande är osäkert om Albanien kommer till start eller ej. Ingen bekräftelse har kommit än i alla fall. Enligt esctoday.com så har inte heller Ungern, San Marino, Polen, Ryssland (eller Marocko för den delen) lämnat något besked angående sitt deltagande, så än kan tydligen mycket hända.

 4. Sten

  Christer Björkman styr Mello med järnhand. Christer är anställd och marknadsförd som artist av MLP Lionheart som ägs av Bobby Ljunggren. Bobby har fått med 46 låtar genom åren. 38 av dem EFTER det att Christer tillsattes av Hans Rosenfeldt 2002, båda är vänner från Borås.
  Sanna har legat på MLP i alla år. Hon är ingen programledare men Christer har lovat henne en plats för några år sedan…. Robin är ok men ingen humor i världen kan rädda detta för det är Christer som väljer låtarna och svågerpolitiken känns väl utbredd. Fredrik Kempe får alltid med många låtar och i år ska det vara hälften kvinnor så nu har Fredrik tagit med flera kvinnliga låtskrivare (på pappret i alla fall) så att det “ska se bra ut”.
  Christer har gjort Mello till en artisttävling och underhållning – inte en meloditävling. Det är väl ingen i landet som tror att det är de bästa låtarna vi får höra? För en plats i Mello är värd ca 2 miljoner.
  Det förlag som får med flest låtar får ge ut samlings- CDn. Den ger 25 miljoner varje år. MLP-Lionheart ger inte oväntat alltid ut den…. Detta är bara toppen på isberget. Tävlingen är långt ifrån ärlig.

 5. Schlagerpinglan

  @Sten, Med tanke på att Melodifestivalen fortfarande drar miljonpublik år efter år medan andra TV-program läggs ner på löpande band så tycker jag att det är bevis nog på att Christer Björkman gjort ett fenomenalt jobb. Man kan dock inte ha hand om ett sådant stort projekt utan att trampa någon på tårna så det kommer alltid att finnas de som har saker att klaga på.

  Tror man att Melodifestivalen ska vara någon “snäll” tävling där allt är rättvist, ärligt och alla har samma förutsättningar så har man ett grymt uppvaknande framför sig. SVT behöver ett bidrag till ESC och i stället för att bara välja ut ett i högen så har de skapat ett underhållningsprogram som skänkt miljontals tittare glädje i årtionden. Det räcker för mig. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se