Sverige Schlagerpinglan: Nu när SVT avslöjat det mesta angående Melodifestivalen 2015 vad gäller när, var och hur (se här) så är det ganska naturligt att skvallerpressen börjar redovisa resultatet av sitt snokande i schlagerkorridorerna. Här är vad aftonbladet.se uppger att de kommit fram till, vad gäller deltagande artister i Melodifestivalen 2015, så här långt:

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2015 (enligt aftonbladet.se)
Rickard Söderberg (läs mer på aftonbladet.se)
Kalle Johansson (“Svensk­toppen nästa“-vinnaren)

Artister som är “högaktuella” för Melodifestivalen 2015 (enligt aftonbladet.se)
Måns Zelmerlöw (läs mer på aftonbladet.se)
Samir & Viktor (läs mer på aftonbladet.se)
Sean Banan (läs mer på expressen.se)
Lili & Susie (läs mer på aftonbladet.se)
Charlotte Perrelli (läs mer på aftonbladet.se)

Artister som är “med i förhandssnacket” inför Melodifestivalen 2015 (enligt aftonbladet.se)
Panetoz Kristin Amparo Rabih Jaber
Oscar Zia Albin De Vet Du
Linus Svenning Andreas Weise Alexander Vasiliou
J.E.M Alex Jafar­zadeh Alvaro Estrella
Elisa Lindström Outtrigger Linnea Henriksson
Mange Makers Top Cats Le Tac
Jens Hult Marie Picasso
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Jag kan inte påstå att jag blir alltför uppspelt när jag läser vilka namn som cirkulerar (även om jag är lite nyfiken på Charlotte Perrelli, Måns Zelmerlöw och Lili & Susie) men som tur är så är jag ganska öppen för de flesta sorters artister. Det har ju hänt förr att artister överraskat positivt i sådana här sammanhang, allt hänger ju i slutändan på vilka låtar de ställer upp med.

Personligen hade jag gärna sett att Alcazar gjorde ytterligare ett försök, men de verkar ha andra planer för 2015 så då är kanske inte chansen så stor att just den önskningen slår in. Nej, i stället kommer jag, som vanligt, att hålla tummarna för att Martin Rolinski, Magnus Carlsson eller någon oväntad f.d. MF-artist sitter på en riktigt konkurrenskraftig låt och bara väntar på att få göra storstilad comeback i tävlingen. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2015”

 1. Nathalie

  Rickard Söderberg
  Panetoz
  Sean Banan
  Oscar Zia
  Elisa Lindström
  = Herrejäklar sådant skräp! Sorry alltså! Men jag blir enbart frustrerad över att tänka på de jubelidioter som finner “Bananen” rolig.

  Bara man slipper Ernman, för om hon ställer upp igen- så lägger jag av med detta spektakel, jag säger bara det!

  Den enda av nämnda artister ovan jag verkligen ser fram emot är Linnea Henriksson. Resten…nja! Hälften av artister har jag dessutom aldrig hört talas om!

 2. Micke

  Är det inte märkligt hur urvattnad MF är. Hade inte tänkt kommentera mer om MF eftersom jag ändå inte kollar den men när jag såg alla dessa artister kunde jag ändå inte låta bli. Först skrattade jag rakt ut en stund men sedan blev jag uppriktigt ledsen för alla er som fortfarande hoppas på MF. Ä det inte fruktansvärt tråkigt att de verkligt stora artisterna så totalt bojkottar MF. Ingen av dem vill ens ta i MF med tång och därför blir startfältet därefter en blandning av B-artister och fördettingar. Så jädra tråkigt. Just nu i skrivandets stund spelas exempelvis en låt på radio som vi aldrig någonsin skulle få med i MF. Tragiskt

  http://www.youtube.com/watch?v=6Cp6mKbRTQY

  Håller med Nathalie att den enda som ger lite intresse är Linnea Henriksson

  Nej ja ska inte kommentera mer om MF. Ska inte förstöra för er. Schlagerpinglan om jag kommer in med något mer om kommande MF så säg till mig på skarpen. Menar allvar.

 3. Lukas Gornitzka

  Sånt där får man ta med en nypa salt egentligen. Finns flera jag absolut inte vill ska komma tillbaks och det där Zia, JEM och Alvaro, och sen tror jag inte att Samir & Viktor känns som något lyckat val heller.

  Det enda jag kan hoppas på att det stämmer är om Outtrigger kommer tillbaks, för jag tycker de förtjänar en revansch efter det orättvisa uttåget de fick. Sen kanske Mange Makers skulle kunna bli ganska roligt men som sagt, sånt där ska man ta med en nypa salt, speciellt när det kommer från Aftonblaskan.

 4. André

  Tveksamt att Sean Banan kommer vara med i tanke på att han blivit utbränd och verkar ligga på sjukhus för tillfället. Som rock fan och partisk värmlänning skulle jag dock bli glad om Top Cats är med!

 5. Adri

  Oj vad negativa reaktioner 😛

  Jag personligen tror att det kan bli ok om dessa deltar (men som sagt ska man aldrig ta dessa ryktena på 100% allvar).

  Personligen tycker jag det är låten som spelar roll och inte artisten. Alla klagade på 2014 års Melodifestival men jag personligen tyckte faktiskt det var den bästa jag kan komma ihåg (tillsammans med 2012 😀 )

 6. Lukas Gornitzka

  @Adri: Om man tänker på låtarna 2014 fanns det en del som jag tyckte var riktigt bra. Men det fanns ett problem i mitt fall. Nästan ingen utav dessa nådde finalen. Undantaget Linus Svenning. Men mina andra favoriter föll alldeles för tidigt. Little Great Things, The Refreshments, Outtrigger, State of Drama, Ammotrack, I.D.A., Josef Johansson… alldeles för många bra som föll på bekostnad av sämre låtar.

 7. Adri

  För mig var det tvärtom; av min topp 10 var 7 i finalen, vilket är rekord för mig! (Öndkar bara Josef Johansson, Janet Leon och Manda vart i finalen istället för Linus Svenning, Panetoz och Yohio)

  Men jag blickar framåt och hoppas att 2015 blir lika bra 😀 (i slutändan är det ändå bara vinnaren som spelar roll 😀 )

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Du är välkommen med dina kommentarer, oavsett om du tittar på MF eller ej. Ibland kan det vara intressant med lite andra infallsvinklar och åsikter… i alla fall om de är lite konstruktiva. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se