Moldavien TV-bolaget TRM har nu bekräftat att Moldavien kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom den nationella uttagningen “O Melodie Pentru Europa 2015“. Här är vad som gäller:

“O Melodie Pentru Europa” – Moldaviens nationella ESC-2015-uttagning:
Deadline att skicka in bidrag till uttagningen är satt till den 15:e december.
Upp till 60 artister kommer att väljas ut till en audition den 19:e december där en jury kommer att välja ut 24 semifinalister.
Semifinalerna kommer att hållas den 24:e och 26:e februari och innehålla 12 bidrag var.
Från varje semifinal väljer 50/50 jury- och teleröster ut 7 av de bidrag som går vidare till finalen medan 100% tittarröster utser den sista finalisten från varje semi.
Sammanlagt 16 bidrag kommer att tävla i finalen, som troligtvis kommer att hållas i Chisinau, den 28:e februari.
Vinnarbidraget kommer att utses med hjälp av 50/50 jury- och teleröster.
(Källor: escwebs.net och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter förra upplagan av “O Melodie Pentru Europa”, då jag aldrig riktigt förstod mig på vinnarbidraget, så hoppas jag att Moldavien nu hittar tillbaka till sin imponerande svit av riktigt bra låtar som enkelt tar sig vidare till finalen. Hade jag fått bestämma så hade jag återanvänt Pasha Parfeny ytterligare en gång. Inte speciellt nytänkande kanske… men hellre “välbeprövat och bra” än “nytt och obegripligt”. 😉

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Moldavien 2015: Nationell final den 28:e februari”

  1. Micke

    Håller med om det mesta du skriver om Moldavien. Sanningen är dock den att de hade bra bidrag även 2014 men de försvann av okända anledningar. I synnerhet Flying med Boris Covali var en liten pärla. Hade varit en av mina absoluta favvisar om de inte av någon okänd anledning plötsligt bara tog bort den. Är det nån som vet anledningen? Vad gäller Pasha Parfeny – Lăutar så har ju du och jag något litet eget med den verkar det som vilket vi snackat om några gånger:-)

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Ja, “Lăutar” var ett bidrag som fick en lång behandling här innan den nådde finalen, men slutet gott allt gott. 🙂 Även 2013 var Pasha Parfeny bakom deras vinnarbidrag (“O Mie”) och jag gillade även det. Inför 2015 så hoppas jag dock att han ställer upp med en lite mer fartfylld sak samt att han själv får framföra låten.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se