Österrike TV-bolaget ORF har nu avslöjat lite fler detaljer beträffande värdlandets, d.v.s. Österrikes, nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Uttagningen, som startar den 20:e februari och som leds av Mirjam Weichselbraun, kommer att bestå utav 3 förhandsinspelade shower samt en stor live-sänd final i Wien den 13:e mars. Se schemat nedan för ytterligare information:

Schemat för Österrikes nationella ESC-2015-uttagning
20:e februari Show 1 – Audition 20 artister tävlar om 6 platser i uttagningen
27:e februari Show 2 6 artister visar upp sina talanger
6:e mars Show 3 6 artister framför två 2015-låtar var
13:e mars Final (live) 6 artister tävlar med vars en 2015-låt
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Av artikeln på esctoday.com så framgår det att de ska försöka hitta de mest talangfulla, unga artisterna i Österrike och sedan coacha dem till att bli så bra de bara kan. Sedan ska de bjuda in erkända låtskrivare och producenter (även utländska) för att kunna erbjuda artisterna så bra material som möjligt.

Rent teoretiskt så låter det ju som ett bra koncept och visar att Österrike, i egenskap av värdland för ESC 2015, gör sitt yttersta för att få fram en riktigt bra kombination att skicka till Wien.

Ett sådant hopkok är dock inte helt enkelt att få till (vilket t.ex. Litauen visade med sin uttagning 2014) men ibland fungerar det över förväntan (t.ex. Tyskland 2010 då den unga talangen Lena briljerade med “Satellite”) så med lite tur så kan nog även detta bli riktigt bra. Lycka till, ORF! 😀

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Österrike i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se