Serbien För en tid sedan så avslöjade TV-bolaget RTS en del av sina planer angående hur de tänker utse Serbiens bidrag i Eurovision Song Contest 2015. Nu har de avslöjat fler detaljer och ni hittar allt samlat här nedan:

Serbiens nationella uttagning av bidrag till ESC 2015:
Serbiens ESC 2015-bidrag kommer att utses av TV-publiken vid den nationell finalen, ev. “Beosong 2015“, i februari 2015.
Tre artister kommer att tävla i finalen med vars en sång, alla komponerade av Vladimir Graić, mannen bakom ESC-vinnaren “Molitva”.
Två av finalisterna kommer att vara specialinbjudna, etablerade artister. Den tredje finalisten kommer att vara en ny talang som ska utses genom en specialuttagning.
Fram t.o.m. den 10:e november kan de som är 16 år eller äldre och serbiska medborgare skicka sin ansökan samt en tolkning av en lokal pop/rocklåt till evrovizija@vladimirgraic.com. Efter det kommer den tredje finalisten att utses genom auditioner i sex olika städer runt om i Serbien. (Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Enligt oikotimes.com så kommer RTS att följa uttagningen av artisten / bidraget genom att sända shower från januari till mars. Hur det går ihop med att finalen uppges vara planerad till februari gavs dock inget svar på. De uppger även att låtarna kommer att vara klara tills den 1:a december.

Hur det än blir med den saken så tycker jag att det låter lovande att de både låter erfarna artister och en ny, oslipad talang få chansen att skina med en låt av en av erkänt duktig låtskrivare. Det här har alla förutsättningar att bli både intressant och riktigt, riktigt bra. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 (och länkar till deras fem senaste bidrag) hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se