Knez för Montenegro 2015!

2014-10-31 (fredag)
montenegro TV-bolaget RTCG har meddelat att de beslutat sig internt för att sända Knez som representant för Montenegro i Eurovision Song Contest 2015. Vilket bidrag han ska tävla med i Wien, eller när det kommer att presenteras, avslöjades dock inte.

Knez eller Nenad Knežević som han egentligen heter, är en artist från Montenegro som är känd över hela Balkan och som har ett flertal skivsläpp bakom sig. 2004 var han med i Serbien och Montenegros ESC-uttagning “Evropesma” och kom på en 17:e-plats med “Navika”. Se länk till den och andra Knez-låtar i sammanställningen nedan.

Länkar till smakprov på låtar med Knez:
Donna“, Knez
Znam da nisi ona“, Knez
Navika“, Knez (Evropesma 2004)
Vjeruj“, Knez (Budva Festival 2000)
Dal si ikada mene voljela“, Knez (Belgrade Pop Festival 1992)
(Källor: wikipedia, esctoday.com, pierresschlager.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Nenad ‘Knez’ Knežević är ett helt nytt namn för mig (se Wikipedia för lite mer info om honom) men efter att ha läst på lite om honom och lyssnat in mig på några smakprov av hans tidigare verk så har jag ingen anledning att ifrågasätta RTCG. Med rätt låt så kan detta mycket väl visa sig bli ytterligare ett lyckat internval.

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2015 (inklusive resultat och länkar till alla deras ESC-bidrag) hittar ni här: “Montenegro i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se