Schweiz Precis som utlovat så meddelade i dag italiensk-språkiga RSI vilka tre bidrag som deras specialjury valt ut till Schweiz nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2015.

Juryn, bestående av Pablo Meneguzzi, Iris Moné och Simone Tomassini, hade 28 inskickade bidrag att välja mellan och deras val föll på de tre låtar som ni kan lyssna på nedan. Den 7:e december kommer de att ställas framför en jury som får bestämma vilket av de tre som får tävla i finalen den 31:a januari.

RSI:s tre internvalda bidrag:
♥ “Take Me Back to 23“, Deborah Bough
♥ “Your Perfume“, Elias ft Zero In On
♥ “Cocktail e fantasmi“, The Vad Vuc
(Källa: rsi.ch)

Schlagerpinglan: Både “Your Perfume” och “Take Me Back to 23” finns med bland de över 200 tävlande bidragen i RTR/SRF:s online-uttagning medan “Cocktail e fantasmi” är en ny låt i sammanhanget.

Eftersom jag aldrig blev riktigt imponerad av de båda förstnämnda låtarna så håller jag en liten tumme för att det blir “Cocktail e fantasmi” som charmar juryn den 7:e december och därmed tar sig vidare till finalen.

I ärlighetens namn så tror jag inte att vi har Schweiz ESC-2015-bidrag bland RSI:s internval utan jag tror snarare att det finns i någon av de andra två uttagningarna (RTS radiofinal eller SRF:s onlineomröstning). Men, men man vet aldrig… jag har haft fel förr. 😉

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Schweiz 2015: Lyssna på RSI:s tre kandidater”

 1. Lukas Gornitzka

  Jag har haft svårt att hålla koll på Schweiz uttagning just för att det varit så pass många låtar på spel, men kan säga att jag rycktes med ganska mycket av Cocktail e Fantasmi. Man har tagit lite indierock kombinerat med folk och fräschat upp det en del och jag hoppas att den går hem och kanske till och med tävlar för Schweiz i Wien (även om det kanske är ett långskott till önsketänkande).

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas Gornitzka, Med ett bra liveframträdande så är allt möjligt. Dessutom så finns det tyvärr en stor risk att de “bästa” låtarna i online-omröstningen glöms bort då inte många orkar lyssna igenom alla. Så kanske visar det sig att Cocktail e Fantasmi trots allt blir den “bästa” bland de utvalda. (Jag hoppas dock fortfarande på någon “bättre”.)

 3. Micke

  För två år sedan satt jag och höll koll på Schweiz mastodontuttagning. Blev då väldigt positivt överraskad över standarden på låtarna. Fanns en hel del jag tog till mig och jag vill minnas att detsamma gällde dig Schlagerpinglan. Tyvärr åkte dock många favvisar ut tidigt men med tanke på det starka startfältet hade jag därför höga förväntningar på Schweiz inför 2014 men sicket magplask det blev. Kändes som en helt annan tävling än året innan.

  Därför är det jädrigt kul att se att de skärpt till sig i år igen. Jag har hittat 15-20 låtar som jag tycker håller bra standard. Nu gäller det bara att de tar sig vidare också och skulle de göra det kan det bli en riktig kanonfinal. Väljer de mina sex låtar blir det definitivt det 🙂

  Om jag börjar med det italienskspråkiga RSI är det mycket enkelt. Där finns det bara tre bidrag kvar att välja mellan och jag behöver inte ens två sekunders betänketid. Två av bidragen är ju även med bland de 205 från RTR/SRF och ingen av dem tilltalar mig. Ett av dem hade varit med om jag fått välja det omvända där när man skulle ta ut nio låtar. Alltså om jag skulle ta ut de nio sämsta. Det andra är mellanmjölk. Kvar finns då det nya bidraget och kanske ser några mig som knäpp nu men jag tycker jättemycket om det. Är alltid svag för det folkliga i musik och som här i en härlig mix känns det som en pärla.

  Från italienskspråkiga RSI:

  “Cocktail e fantasmi“, The Vad Vuc

  När det gäller RTS och två bidrag från de 26 är det nästan lika enkelt för mig. Två låtar sticker ut och är båda riktiga växare. Hoppas bara att folk har tid att verkligen lyssna in sig på dem.

  Från franskspråkiga RTS:

  “Kevlar Heart“, Shana P.
  “Time to Shine“, Mélanie René

  Slutligen då den med RTR/SRF online uttagning med 205 bidrag som ska bli tre. Här var det mycket, mycket svårare. En låt är för mig solklar. En låt som bytt artist men som oavsett vilket är numero uno här. De övriga två hade en jämn kamp med 5-10 låtar men nångång måste man bestämma sig 🙂 En av låtarna som föll på målsnöret var “Singing About Love“, Timebelle (Tyvärr Schlagerpinglan och Daniel jag kan inte bara skaka av mig saxofonintrånget efter 1.09) En annan var den kanske största växaren av alla “See You Again“, Lisa Oribasi och en annan den fina balladen “When The Good Die Young“, Kate. Men framförallt “SENZA TE“, ILARY. Jag lät min regeringen välja bland mina 2-4 och då blev det så här. Den här låten har haft en hemsk länk som knappt gått att lyssna på. Hoppas många lyssnat på Youtube eller andra ställen. Till slut blev det Schlagerpinglans och Daniels största favvis och ett Kentdoftande bidrag.

  Från RTR/SRF:s online-uttagning:

  “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada
  “Same Stars“, Arbresha
  “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder

  Min nuvarande ranking:

  1. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada
  2. “Kevlar Heart“, Shana P.
  3. “Cocktail e fantasmi“, The Vad Vuc
  4. “Same Stars“, Arbresha
  5. “Time to Shine“, Mélanie René
  6. “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder

  Wow sicken final 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, För närvarande (utan att veta hur bidragen står sig live) så hoppas jag att finalen av Schweiz ESC-uttagning består av följande bidrag (och slutar i denna ordning):

  1. “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder (SRF)
  2. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada (SRF)
  3. “Come to me“, Jeff Loukas (SRF)
  4. “Boom!“, Michael James (RTS)
  5. “Moonless Night“, Taken By Storm (RTS)
  6. “Cocktail e fantasmi“, The Vad Vuc (RSI)

  Jag kan bara hålla med dig om att det finns förutsättningar för en riktigt bra schweizisk final. 🙂

 5. Micke

  Ajdå! Gillar du “Boom!“, Michael James? Då skulle jag kanske inte nämnt det där med plagiat. Sorry.

  Vi har tre av sex samma ser jag. Nästan fyra för min trea hos (RTS) är “Moonless Night“, Taken By Storm men de får ja bara med två till final och mina två första rår den inte på 🙂

  Du får lyssna mer på Kevlar Heart och Time to Shine för de är som sagt växare 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Inga problem. Om du tycker att låten är ett plagiat eller gränsar till det så har du all rätt att påpeka det. Själv kan jag inte riktigt sätta fingret på vilken låt den påminner om, känner bara att den har en hög allmän igenkänningsfaktor… men det stör mig inte nämnvärt. Så länge det är bra låtar bidragen påminner om och de gör mig på bra humör så har jag en ganska hög toleransnivå. 🙂

  Jag har lyssnat en del på dina favoriter, men än har de inte tagit sig förbi mina lite mer lättlyssnade alternativ. Än kan dock mycket hända. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se