Norge TV-bolaget NRK har nu avslöjat att det blir en hel del förändringar inför Melodi Grand Prix 2015, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Förutom att deltävlingarna slopas så kommer NRK, efter 17 år, att ta tillbaka liveorkestern, d.v.s. NRK:s Kringkastingsorkester (KORK) med 54 medlemmar. I hur stor grad de tävlande bidragen, som blir 10 stycken till antalet och presenteras i januari 2015, kommer att använda sig av orkestern lär variera.

Vem som ska leda jubileumsshowen, som avgörs den 14:e mars och förutom ESC:s 60 år även uppmärksammar att det är 30 år sedan Bobbysocks “La det swinge“-vinst och 20 år sedan Secret Gardens “Nocturne“-vinst, har ännu ej avslöjats.
(Källor: nrk.no och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Norge kämpade i flera år med en lite seg ESC-uttagning men lyckades 2014 att rycka upp sig rejält och presentera ett format med 15 bidrag, 3 deltävlingar och en final med ett flertal riktigt bra låtar. Jag hade hoppats att de skulle göra något liknande 2015 men nu när de slänger in en 54 man stark liveorkester så är jag väldigt nyfiken på att se hur det slutar. 🙂

Det enda som är riktigt synd är att de valt att lägga MGP 2015 den 14:e mars, samma dag som finalen av Melodifestivalen 2015 ska avgöras. Nåja… om inget annat så bör man (förhoppningsvis) kunna se det hela i efterhand. Tack för det, internet (och NRK). 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Norge i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se