Malta På fredagskvällen avgjordes semifinalen av “Malta Eurovision Song Contest 2014-2015“, Maltas uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. 20 artister tävlade om 14 platser i finalen som avgörs i morgon, den 22:a november, och här nedan ser ni resultatet, som fastställdes av 86% jury- och 14% tittarröster.

Resultatet av Maltas MESC 2014-2015, Semifinalen, 21:a november:
Till final: (i den ordning de presenterades)
♥ “Closed Doors“, Chris Grech
♥ “Breakaway“, Glen Vella
♥ “Fandango“, Jessika
♥ “Chasing a Dream“, Trilogy
♥ “Rush“, Christabelle
♥ “Still Here“, Franklin
♥ “The One That You Love“, Lawrence Gray
♥ “12, Baker Street“, Karen DeBattista
♥ “Something In The Way“, Daniel Testa
♥ “Once In A While“, Dominic
♥ “Beautiful To Me“, L-Aħwa
♥ “Warrior“, Amber
♥ “It’s OK“, Deborah C
♥ “Love and Let Go“, Ekklesia Sisters
Ute ur tävlingen: (i blandad ordning)
♥ “Home“, Lyndsay Pace
♥ “Could Have Been Me“, Iona Dalli
♥ “Stop Haunting Me“, Raquel
♥ “Take Me As I Am“, Domenique
♥ “Close Your Eyes“, Danica Muscat
♥ “Secretly“, Corazon
(Källa: tvm.com.mt)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hade jag åtta halv-favoriter, se här, men efter jag hört live-framträdandena så klarnade det lite. Förutom att jag nu vet att JessikasFandango“, eller möjligtvis Lawrence Grays vackra ballad, är den låt jag hoppas vinner så hittade jag hela tre andra alternativ som jag är helt OK med om de vinner, nämligen Christabelle, Chris Grech och Trilogy och lyckligtvis gick alla vidare till finalen.

Ett av de bidrag det surrats mycket om på förhand, “Love and Let Go“ med Ekklesia Sisters, fungerade inte riktigt live men det hindrade inte dem från att ta en av finalplatserna. Bättre gick det då för den andra förhandsfavoriten, Ambers “Warrior”, som också finns med i startfältet i morgon. Om det blir en av dessa två, någon av mina favoriter eller någon helt annan som vinner ska bli intressant att se.

Jag återkommer i morgon med startordningen, länkar till framträdandena samt lite fler tankar inför finalen. På återseende då. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inkl. låtskrivarna bakom bidragen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Malta 2015: Resultatet av semifinalen”

 1. Mr A

  Vad är poängen med 14 Procent tele? Kan ju inte vara någon poäng att telerösta då?

  Hoppas på Fandango. Jessika. Min favorit.

 2. Jonas

  De är så få människor som bor på lila Malta och om de skulle få ha ett större inflyttande än 14 procent skulle varje invånares röst bli på tock för viktig för resultatet, så det skulle inte funka där.

 3. Daniel

  God morgon pinglan,
  nu är jag tillbaka efter lite sömn och har läst resultatet. Synd att inte Raquel gick vidare. Jag hade gärna bytt ut henne mot Ekklesia sisters. Men annars får jag säga att jag är nöjd. Det blir spännande ikväll!

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, God morgon 🙂 Jag håller helt med dig i de tankebanorna. Trots att Raquel hade lite väl stora leenden för sin låt så tyckte jag att hon både var bättre artist och hade bättre låt än Ekklesia Sisters. Men men… man kan inte alltid få som man vill och när (nästan) allt annat gick “enligt planerna” så är jag väldigt nöjd ändå. 🙂 Återkommer med lite mer om semifinalen/finalen lite senare under dagen.

 5. Micke

  Ikväll kommer vi med största sannolikhet få kvittot på hur viktigt det är att en jury går före tittarröster. Hade det bara varit tittarröster hade jag varit livrädd för nunnornas pekoral men jag kan inte i min vildaste fantasi ens föreställa mig att en mer stabil jury ska falla för detta “musikens död” bidrag.

  Tackar på förhand juryn för att de befriar oss från detta

  Har lyssnat igenom de fjorton bidragen igen med mina mer kritiska öron påkopplade men mina omdömen står egentligen fast. Två bidrag har jag ändrat lite om och dessa är “The One That You Love“, Lawrence Gray och “Rush“, Christabelle. Den förstnämnda har vuxit medan den andra gjort omvänd resa.

  Lawrence Gray har en i mina öron fruktansvärd röst. En manlig sopran är inte min grej. Men jag försökte koppla bort hans röst och koncentrerade mig helt på låten och då framstod plötsligt en ganska vacker melodi. Därför släpper jag hans röst eftersom ESC ska handla om låten. Christabelles bidrag har jag helt enkelt tröttnat på. Lite för mycket Svensktoppen för min del

  Raquel och Lyndsey Pace. Tack för fina röster och bidrag. För mig obegripligt att ni inte är i final

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se