sverige I dag avslöjade SVT namnen på de bidrag, artister och låtskrivare som kommer att tävla i Göteborgs och Malmös deltävlingar av Melodifestivalen 2015:

Deltävling 1 – Göteborg – 7:e februari 2015:
Jessica Andersson, “Can’t Hurt Me Now”
(Aleena Gibson, Fredrik Thomander)
Behrang Miri feat. Victor Crone, “Det rår vi inte för”
(Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson)
Dolly Style, “Hello Hi”
(Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson)
Molly Pettersson Hammar, “I’ll Be Fine”
(Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones)
Elize Ryd & Rickard Söderberg, “One By One”
(Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)
Daniel Gildenlöw, “Pappa”
(Daniel Gildenlöw)
Eric Saade, “Sting”
(Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed ”K-one” Pirouzpanah, David Kreuger)

Deltävling 2 – Malmö – 14:e februari 2015:
Mariette, “Don’t Stop Believing”
(Miss Li, Sonny Gustafsson)
Emelie Irewald, “Där och då med dig”
(Emelie Irewald)
Linus Svenning, “Forever Starts Today”
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)
Samir & Viktor, “Groupie”
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)
Neverstore, “If I Was God For One Day”
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)
Magnus Carlsson, “Möt mig i Gamla stan”
(Thomas G:son, Lina Eriksson)
Marie Bergman & Sanne Salomonsen, “Nonetheless”
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)

(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Marie Bergman & Sanne Salomonsen och Emelie Irewald var de enda av de presenterade artisterna som Aftonbladet inte hade med på sin berömda lista, så det var inte så många riktiga överraskningar SVT kunde bjuda på. Trots att experttyckarna, med Anders Nunstedt i spetsen, tvångsmässigt känner ett behov att såga startfältet så tycker jag att det finns en hel del ljusglimtar i artistsamlingen.

Först och främst så är jag väldigt nyfiken på vad det är för slags bidrag som fått Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Eric Saade att känna att det är värt att komma tillbaka till tävlingen. Sedan så finns det en del för mig okända namn som jag hoppas kan bjuda på en lika trevlig överraskning som Ace Wilder gjorde tidigare i år. 😀

I morgon klockan 10:00 startar nästa presskonferens och då får vi reda på resten av startfältet, d.v.s. vilka som tävlar i Östersunds och Örebros deltävlingar.

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Sverige i ESC 2015“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Hälften av artisterna i Melodifestivalen 2015!”

 1. André

  Nej, några stora överraskningar var det ju knappast men väljer ändå att se positivt på de här namnen (Samir och Viktor hade jag gärna skippat dock). Visst, det är inte jättespännande att se Jessica Andersson och Magnus Carlsson igen men de är ju trots allt lite ikoniska i detta sammanhang. Eric Saade lär bjuda på ännu en stor och spektakulär show och få en hit, men misstänker dock att han lär få äta upp sitt uttalande om att han är med för att vinna Eurovision för så långt tror jag inte han går denna gång. Glorian kring honom har svalnat lite senaste tiden.
  Att höra Linus Svenning på engelska tycker jag ska bli intressant!

  Det jag blev mest glad över denna gång var att se Mariette! Med en låt skriven av Miss Li dessutom! Det luktar finalist för mig redan nu! Mycket färgstark artist med bra röst och scennärvaro och som jag misstänker kommer ha ett simpelt men stilfullt och moget framträdande! Henne har jag velat se och höra mer av under lång tid och nu blir den önskningen äntligen verklighet 🙂

 2. Rayman

  Jag har nog inte kommenterat här förut, men jag har följt denna blogg en tid och tänkte att det kanske var dags att skriva något. 🙂 Jag ser främst fram emot Jessica Andersson och de låtar som är skrivna av Aleena Gibson. Jag är också nyfiken på webbjokern, Emelie Irewald och hennes bidrag. Jag skickade själv in en låt dit, men det gick uppenbarligen inte vägen. 😛

 3. Adri

  Då jag faktiskt gillade Samir & Viktors sommarplåga (there, I said it :p ) så tycker jag det ska bli extremt kul att de ska delta. De verkar dessutom som extremt sköna människor som njuter av att vara på scenen så det är ju alltid ett plus. Sen är jag lite orolig för deras (speciellt Samirs) röster men de har ju 2,5 månader att öva 😀

 4. Daniel

  Hej Rayman, välkommen med din kommentar 🙂
  Jag är inne på Andrés linje och ser fram emot Linus Svennings engelska låt. Sen känner jag mig också lite nyfiken på Daniel Gildenlöws låt “Pappa”. Och Magnus Carlsson är ju alltid välkommen tillbaka 🙂

 5. Lukas Gornitzka

  Jag skulle kunna bedöma startfältet i varsin top 3 över mest intressanta artister, och de som faller i vad jag kallar för “riktig skit känner man på lukten”-gropen. (Alltså, att jag nästan kan avfärda deras låtar helt och hållet utan att ens ha hört dem).

  De tre jag blir mest nyfiken på (utan nån inbördes ordning):

  1. Elize Ryd och Rickard Söderberg. Operatenor och sångerska som vanligtvis sjunger i metalband. Mycket intressant och se hur detta blir.

  2. Daniel Gildenlöw. Även om han trots sin bakgrund i Pain of Salvation återigen kör en ballad, så har jag en känsla av att denna kan bli väldigt djup, med tanke på titeln.

  3. Neverstore. Här börjar mitt rockhjärta slå en aning. Hoppas att de kan leverera med en bra punkig låt.

  Mina 3 loskor (även dessa utan inbördes ordning):

  1. Eric Saade. Visst, jag gillade att han med Popular kunde se till så att Sverige ramlade ur sin dåvarande formsvacka i Eurovision (även om låten inte alls övertygade just mig), men jag har svårt att tro att han kan följa upp det.

  2. Samir & Viktor. Bara låttiteln “Groupie” förstör det för mig. Känns som att det kan bli 2015 års motsvarighet till Alvaros “Bedroom” från 2014, alltså en överdrivet smörig låt om könsumgänge. Och sånt appellerar inte till mig.

  3. Dolly Style. Där kan jag nästan känna på mig direkt att det kommer vara en sån där alldeles för sockersöt låt (som jag nästan skulle kunna kalla “diabetespop”). Och den sortens musik gör mig bara hispig.

 6. Schlagerpinglan

  @Rayman, Välkommen. Ju fler som kommenterar desto roligare och mer intressant blir det. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se