SanMarino TV-bolaget SMRTV avslöjade i dag att de internt utsett Michele Perniola och Anita Simoncini att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2015. Även tävlingsbidraget kommer att utses internt.

Paret lär bli den yngsta duon i ESC:s historia då Michele (född i september 1998) och Anita (född i april 1999) båda kommer att vara 16 år då ESC avgörs. Båda har JESC-vana, se länkar nedan, och Anita blir nu den första artist att gå från JESC till ESC inom ett år.

Länkar till smakprov på låtar med Michele Perniola och Anita Simoncini:
O-o-O Sole intorno a me“, Michele Perniola (10:a i JESC 2013)
Breaking my heart“, Anita Simoncini / The Peppermints (15:e i JESC 2014)
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag kan tänka mig att dessa två namn redan är ganska kända i ESC-kretsar, men eftersom jag inte följer JESC över huvud taget så var de helt nya för mig. Tyvärr kan jag inte säga att jag blev speciellt imponerad av klippen ovan men tror likväl att man kan vara inne på rätt spår. Unga duetter är knappast något som tjatats ut i ESC-sammanhang så kan de bara få en låt som passar deras röster och sångstilar så kan det mycket väl bli riktigt bra. Jag hoppas det i alla fall. Lycka till, San Marino. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “San Marino i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Michele Perniola och Anita Simoncini för San Marino 2015!”

 1. Max

  Jag som följer JESC och har gjort det sedan förra året, blev ju överraskad över valet.

  Dock så kan man ju inte säga att Eurovision-vanan är av det mest positiva slaget. San Marino kom på en tiondeplats av tolv deltagande förra året med 42 poäng, och i år 14 av 16, med 20 poäng (alla länder startade med 12 poäng, så resten av poängen var en 8:a från Italien, haha).

  Hoppas att de får till en låt som passar större delen av Europa i smaken. Tror även att det finns några sympatiröstare någonstans, som röstar på de enbart för den unga åldern 😉
  Skall bli spännande!

 2. Micke

  Max jag inte bara tror att det finns mängder med röstande bara på grund av en unga åldern, jag är fullständigt övertygad om att det är så.

  Jag skiter iofs fullständigt i ålder för ESC ska inte handla om ålder. Hela grejen med ESC då det är den enda tävlingen i världen egentligen där alla åldrar tittar och diskuterar. Låt det fortsäta vara så.

  Men när jag ser dessa två som Malta valt ut blir jag definitivt inte positiv. I synnerhet vad gäller killen. Skojar de? Är det singback och bakom scen står det en liten kille på sex år och sjunger. Ursäkta men det låter bedrövligt rent ut sagt.

  Malta gick från mogen kvinnoröst tre år i rad till killröst från innan skolåldern. Snacka om framsteg 🙂

 3. Daniel

  Grabbar och tjejer växer generellt till sig ganska snabbt i den ålder Michele och Anita är i. Hoppas att det gäller även dem. För jag hoppas att de visar upp en lite mer mognare stil i denna tävling. Även om jag också är lite skeptisk till valet ska det bli spännande att följa dem och se vad det blir av till slut.

  Fråga till pinglan som har hjärnkoll: Vilket land är näst på tur med en semi eller final som vi kan följa? 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, Söndagen den 7:e december sänder Schweiz en mindre glamorös jury-uttagning där en jury utser sex finalister till Schweiz final den 31:a januari.

  Samma dag, den 7:e december, verkar det även som att Cypern ska börja sända sina auditioner inför sin uttagning.

  De första “riktiga” uttagnings-showerna är däremot inte förrän den 26:e december då Albanien börjar sin tredagarsfestival och Vitryssland har sin nationella final.

 5. Daniel

  Tack för svaret. Gott att veta vad som väntar härnäst.

 6. Schlagerpinglan

  @Daniel, Mmmm… vanligtvis brukar jag inte behöva lägga ut veckoscheman förrän efter nyår men nu händer det så pass mycket att jag får nog börja tidigare. Bättre att vara ute i god tid än att riskera att missa något.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se