Georgien TV-bolaget GPB tar fram till den 20:e december emot bidrag till Georgiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 som planeras att hållas den 14:e januari och där vinnaren utses med hjälp av 50/50 internationell jury och teleröster.

Enligt wiwibloggs.com kommer TV-bolaget att presentera de 5 finalbidragen den 31:a december, medan de övriga ESC-sidorna inte nämner något om vare sig antalet bidrag eller när de ska presenteras, så om det stämmer eller ej lär tiden få utvisa.
(Källor: wiwibloggs.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Med tanke på att det från början talades om att Georgien troligtvis skulle skicka ett internval till ESC för tredje året i rad så var min första reaktion på denna nyhet väldigt positiv.

Vid närmare eftertanke, och med vetskapen om att “I’m A Joker” med Anri Jokhadze var landets senaste bidrag utvalt genom en nationell uttagning, så är jag inte lika säker längre. 😉 Jodå, en nationell final slår alltid ett internval, även om utgången av dem inte alltid är så lätt att förstå sig på. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Georgien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se