Serbien Som vi redan vet så kommer TV-bolaget RTS att utse Serbiens bidrag i Eurovision Song Contest 2015 genom en nationell final där tre artister tävlar med specialskrivna låtar av Vladimir Graić.

Nu vet vi även att den första finalisten, som kommer att vara en ny talang som ställs mot två etablerade artister i finalen, ska väljas ut den 14:e december, se detaljer nedan.

Uttagningen av den första finalisten (den nya talangen) i Serbiens “Beosong 2015”:
Av de över 300 ansökningar som kom in till RTS valdes först 30 talanger ut men endast 10 stycken kommer att få chansen att tävla i TV-showen den 14:e december.
De som väljer ut de förhoppningsfulla talangerna, genom bl.a. sex auditioner runt om i Serbien, är förutom Vladimir Graić även Dragan Ilic Ilke, Leontina Vukomanović och Aleksandar Kobac.
Vid TV-showen den 14:e december utses en artist som får äran att tävla i finalen av Serbiens nationella ESC-uttagning tillsammans med två etablerade artister. Vilket datum finalen sänds har ännu ej meddelats.
(Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Jag tycker att det är väldigt roligt att Serbien inte lät sin frånvaro från ESC bli mer än ett år och hoppas att de får till en bra uttagning som kan generera i en välförtjänt hög placering i Wien.

Efter deras förra ESC-bidrag, “Ljubav Je Svuda“ med Moje 3, så är jag lite extra nyfiken på de etablerade artisterna i finalen. Men, men… även om omväxling förnöjer så spelar det egentligen ingen roll om artisterna är nya eller välkända, slutresultatet hänger ju på så mycket mer än bara scenvana och stjärnglans… men det skadar ju inte showen precis. 😉

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se