Lyssna på Schweiz sex finalbidrag

2014-12-08 (måndag)
Schweiz SRF, TV-bolaget i Schweiz, har utsett sina sex finalister av “Die Grosse Entscheidungsshow 2015“, landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Detta gjordes efter att en expertjury, den 7:e november, fått lyssna på 18 kandidater som framförde sina bidrag live. Finalen kommer att avgöras den 31:a januari och här nedan hittar ni länkar till de sex utvalda låtarna:

De 6 finalisterna i Schweiz ESC-uttagning 2015:
Hey now“, Andy McSean (SRF) (livestudioversion)
Singing about love“, Timebelle (SRF) (livestudioversion)
Only human“, Tiziana (SRF) (livestudioversion)
Fly“, Licia Chery (RTS) (livestudioversion)
Time to shine“, Mélanie René (RTS) (livestudioversion)
Take Me Back to 23“, Deborah Bough (RSI) (livestudioversion)
(Källa: srf.ch)

Uppdaterat: Nu är listan uppdaterad med både länkar till studioversionerna av låtarna samt till de liveframträdanden som artisterna gjorde under juryspelningen.

Schlagerpinglan: Jag tittade på “ESC-Expertencheck” under söndagen då bidragen framfördes live och trots, enligt mig, många “felaktiga” bidrag hade tagit sig dit så tycker jag likväl att juryn gjorde ett bra jobb med vad de hade att arbeta med.

Vad gäller RTS-bidragen, där två av sex tävlande bidrag skulle ta sig vidare, så stod Licia Chery för ett riktigt bra framträdande medan Mélanie René hade den klart bästa låten, så här är jag helt på juryns sida.

Bland de tre RSI-bidragen skulle endast en låt gå vidare och där antar jag att det var framträdandet som fick juryn att välja “Take Me Back to 23” framför “Cocktail e fantasmi“, som jag egentligen tyckte var snäppet bättre. Men men… det var ett jämt lopp de både bidragen emellan så ingen större fara skedd. 🙂

Sedan har vi SRF-bidragen där det fanns hela nio stycken som tävlade om tre platser i finalen men där jag endast tyckte att “Singing about love” och “Hey now” var självklara finalister. Lyckligtvis så hade juryn liknande tankegångar och skickade båda två till final. 🙂

Den tredje av SRF:s finalplatser kneps av Tiziana, som med sin artiststil kan ses som en naturlig efterföljare till förra årets ESC-vinnare. Vad följer bättre upp en uppseendeväckande kille i glamourösa klänningar än en vanlig tjej med tandställning och vardagslook? Låten är vacker och tjejen kan sjunga så jag skulle mycket väl kunna se henne som en tänkbar vinnare… även om jag själv hoppas att det kommer att stå mellan Timebelle och Mélanie René… med Andy McSean som reserv. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på Schweiz sex finalbidrag”

 1. Micke

  Får jag ge lite information från insidan så att säga. Vad den säger vet jag egentligen inte men jag vet hur snacket går i Schweiz nu. Det är inte så att jag är en fantastisk snubbe som vet allt om alla. Lååååååångt därifrån. Men när det gäller Österrike och Schweiz har jag bättre koll än Sverige, Norge och liknande.

  Jag vet hur snacket går där borta nu och de sex finallåtarna nämns i två grupperingar. Tre med stor vinstchans och tre med liten vinstchans. De med storvinstchans är i bokstavsordning och inget annat: “Fly“, Licia Chery – “Singing about love“, Timebelle – “Time to shine“, Mélanie René.

  Personligen tror jag Licia Chery vinner men hoppas med alla tummar jag har på Mélanie René. Fem av sex låtar är för mig ok som vinnare även om det känns lite “wé have heard it before” stämpel över Timebelle men den är definitivt bra.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant med lite information från andra källor och det låter t.o.m. rimligt. 🙂 Jag kan inte släppa tanken på Tiziana som en skräll-vinnare… men tror liksom du på Licia Chery (ett fängslande framträdande är A och O) medan jag hoppas på Mélanie René och Timebelle.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se