Serbien När TV-bolaget RTS sökte efter en talang till finalen av Serbiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 fick de in över 300 ansökningar. Efter ett flertal auditioner runt om i landet valdes 10 talanger ut till ett specialavsnitt av TV-showen “Nedeljno popodne” där en finalist skulle utses. Det visade sig dock att två artister fick klartecken för finalen, se listan nedan.

Artisterna och låtarna de framförde (med finalisterna fetstilsmarkerade)
Milena Milivojević (“She will be loved” – Maroon 5)
Goga Stanić (“A i ti me iznevjeri” – Bijelo dugme)
Marija Lazić (“Locked out of heaven” – Bruno Mars)
Dragan Sarić and Željko Sarić (“Lagala nas mala” – Toše Proeski and Toni Cetinski)
Milica Dejanović (“When love takes over” – David Guetta feat. KellyRowland)
Ivana Milojević (“Kao da me nema tu” – Vanna)
Anastasija Knežević and Varja Topalović (“Stronger” – Kelly Clarkson)
Jelena Milošev (“Čuvaj moje srce” – Aleksandra Radović)
Petar Bošković and Nemanja Antonić (“Uptown funk” – Bruno Mars feat. Mark Ronson)
Danica Krstić (“Bol do ludila” – Marija Šerifović)
(Källa: escwebs.net)

Schlagerpinglan: Jag följde denna uttagning under söndagseftermiddagen och tycker att de flesta av artisterna hade bra röster men att det endast var Goga Stanić som hade det där lilla extra som fick mig att vilja rösta på henne. Enlig mig hade hon varken den bästa sångrösten eller utseendet (vilket skulle kunna vara kvalitéer man söker) men hon hade något som gjorde mig intresserad och tydligen var juryn av samma åsikt.

Vad gäller Danica Krstić så kan jag inte säga så mycket då jag inte uppfattade att hon deltog i tävlingen utan såg Nevena BožovićsMolitvá“, som framfördes före de tävlande artisterna, som artist nr 1. Visst tyckte jag att Nevena liknade en av artisterna i Moje 3 väldigt mycket men jag misstog henne likväl för en (lite oengagerad) sökande talang. 🙂

Juryn verkar dock ha bra smak så de gjorde förmodligen helt rätt när de även tog med Danica Krstić till finalen. Om detta betyder att de endast kommer att välja ut en känd artist till finalen, de båda talangerna får tävla med samma låt eller om Vladimir Graić får skriva fyra låtar till finalen vill jag i nuläget låta vara osagt. Tids nog lär vi få veta hur det blir.

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se