Vitryssland Schlagerpinglan: Den 26:e december är det dags för finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 där 15 utvalda bidrag tävlar. Här nedan ser ni startordningen vid finalen, länkar till bidragen (både till studioversionerna och live-auditionerna) samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Vitrysslands nationella ESC-2015-final:
Finalen, som sänds under programmet “Panorama”, avgörs den 26:e december
Vinnaren kommer (förmodligen) att få representera Vitryssland i Eurovision Song Contest 2015
Vinnaren utses av en kombination av jury- och tittarröster
Showen lär kunna ses på Belarus 1, Belarus 24 samt tvy.br och eurovision.tv kl. 20:00 CET
Olga Ryzhikova och Denis Dudinskiy kommer att agera programledare
Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. My dreams“, NAPOLI liveauditionstudioversion
(Olga Shimanskaya, Aleksey Zubarevich)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
2. Angel“, Lis liveauditionstudioversion
(D. Lis, D. Minin)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
3. Love is my colour“, Daria liveauditionstudioversion
(L. Antonova, P. Baranovsky)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
4. I believe in a miracle“, Gunesh liveauditionstudioversion
(Gunesh Abasova, Svetlana Geraskova)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
5. Only dance“, Yana Butskevich & Muzzart liveauditionstudioversion
(V. Krutikov, Yana Butskevich)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
6. Summer love“, Valeria Sadovskaya liveauditionstudioversion
(Leonid Shirin, Alexei Shirin)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
7. Electric toys“, Rostany liveauditionstudioversion
(Viktor Rudenko)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
8. Supernova“, Janet liveauditionstudioversion
(Ylva Persson, Linda Persson, William Taylor)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
9. Stand as one“, Alexey Gross liveauditionstudioversion
(Alexei Shirin, Yuri Vashchuk)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
10. Accent“, MILKI liveauditionstudioversion
(Alexander Rybak, Y. Rakitin)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
11. Time“, Uzari & Maimuna liveauditionstudioversion
(Yuri Navrotsky, Svetlana Geraskova)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
12. Fighter“, Beatrees liveauditionstudioversion
(L. Klochko)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
13. Drive“, Vitaly Voronko liveauditionstudioversion
(Vitaly Voronko, Vladimir Kubyshkin)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
14. Don’t save my name“, Anastasia Malashkevich
liveauditionstudioversion (Pavel Klyshevsky, A. Vahomchik)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
15. Giving up your love“, Tasha Odi liveauditionstudioversion
(Ylva Persson, Linda Persson, Peter Hägerås, Niclas Haglund)
VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland

Schlagerpinglan: När jag först hörde Alexander Rybaks låt “Accent” så var jag en aning besviken. Både låten och gruppen framstod till en början som alltför tama och ointressanta. Med tiden så har jag dock gjort en helomvändning och ser nu helheten som oerhört charmig. Så charmig att jag t.o.m. skulle bli väldigt förvånad om MILKI inte vinner på fredag.

Som synes av mina betyg ovan så har jag en hel del andra bidrag som jag tycker riktigt bra om och som jag gärna ser som vinnare, om MILKI av någon anledning inte skulle övertyga vid finalen, men mer om det senare i veckan.

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Vitryssland 2015: Allt inför finalen den 26:e december”

 1. Daniel

  Jag tror att “Accent” sopar banan av de andra. Och jag vågar sticka ut hakan och säga att den kan räcka långt i tävlingen, till och med vinna!

 2. Lukas

  Jag håller inte alls med om att Accent skulle gå långt. Den är alldeles för glättig och faller bara pladask för mig.

  Om jag skulle peka ut en favorit däremot så är det antingen “Angel” eller “Supernova”, som båda blir riktiga växare när man ger sig i kast med att lyssna på dem i sin helhet.

 3. Lukas

  Visserligen, de (MILKI) kanske hamnar högt ändå just för att det är Rybak som skrivit låten, och han verkar vara en bygdens son där i Vitryssland ändå. Även om jag inte vill det.

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, Visserligen hade jag tyckt att det hade varit skojigt om Vitryssland kunde vinna ESC och varför då inte med en sådan här speciell låt. Jag har dock svårt att se hur de någonsin ska kunna vinna, med tanke på att många inte verka vilja ge sin röst till en diktatur. Men, men… är det någon gång det ska ske så är det väl nu när “Building Bridges”, respekt och allas lika värde är i fokus.

 5. Micke

  Har inte lyssnat på Vitrysslands 15 finalbidrag förrän nu och när jag nu gjort det säger första känslan mig att det här hade jag kunnat vara utan. Kan möjligen ändras när jag lyssnat mer men efter en lyssning känner jag bara besvikelse.. Två bidrag känner jag lite mer än övriga men det säger egentligen ingenting. De kanske tvärtom är sämst av alla när jag hört alla bidragen fler gånger. De två jag sätt lite högre är hur som helst: “My dreams“, NAPOLI och “Fighter“, Beatrees. I synnerhet när det gäller den sistnämnde känns det som det kan gå både upp och ned. Nja ett svagt startfält känns det som.

 6. Daniel

  Tänk vad olika musiksmak är. Jag tycker Vitrysslands startfält är riktigt bra. Det levde upp till mina förväntningar. Och “Accent“, MILKI är den bästa låten så här långt i ESC. Jag har gått och trallat på den hela julhelgen.

 7. Micke

  Daniel: Jag tänk att du inte kan ha lika bra smak som jag har 🙂 Nej men seriöst Daniel problemet för min del med din favvis är att jag är allergisk mot refränger där de inte kan få ihop en text och bara la la lallar Klart bästa partiet i din låt är som jag ser det när de sjunger på sitt eget språk. Jisses vad det lyfts då när engelskan försvinner. Ett av de värsta exemplen med la la la refränger stod Cypern för 2012. Vet att många tyckte om låten och det har de all rätt i världen att göra. Det ska jag skita i. För min del var det dock bara en låt utan text, sångröst och en väldigt massa ah ah ah och oh oh oh. För att inte tala om la la la 🙂

  Oh I been waiting for this la la la la la la la la la la la la la la la la. Oh I been waiting for this la la la la la la la la la la la la la la la la 🙂

 8. Daniel

  ok, det blev ett annat val för Vitryssland. Jag får tralla vidare här hemma själv på “Accent” förstår jag. Den här Time“, Uzari & Maimuna som vann är inget jag direkt går igång på. En låt i mängden. Men det är bara att säga lycka till!
  Micke, Cyperns låt från 2012 var och är fortfarande jättebra. Lalalalalalala:-)

  Men en tanke som slår mig. Vi har alla här på bloggen olika musiksmaker. Men när vi hittar någon låt som alla samlas kring, då har vi en vinnare. Det får väl inte vara för mycket lalalalala för dig då Micke, å andra sidan får det inte vara för mycket Irländska tongångar för mig som jag vet att du gillar.

 9. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett alla framträdanden så tyckte jag att Alexey Gross var klart bäst med Uzari & Maimuna som säkert tvåa (MILKI kändes lite för flamsigt efter Alexeys låt). Därför är jag, trots allt, ganska nöjd med Vitrysslands val och hoppas att det går bra för dem i Wien.

 10. Daniel

  MILKI var alldeles för flamsiga och jag förstod när jag såg dem att det inte skulle gå. Jag tyckte de skulle ha kört på det framträdandet de gjorde i din länk här ovan. Det var mer genomarbetat.

 11. Micke

  Daniel jag har redan bett Schlagerpinglan om ursäkt och gör detsamma till dig. Det blev nog för sent för mig i natt helt enkelt 🙂

  Vet du de flesta av mina polare hatar ESC och i synnerhet MF för allt la la la. Det är sant att jag inte heller gillar det. Musik för mig är text och musik. Men det finns så mycket annat i ESC som gör allt detta så stort för mig så jag tar sånt där med en klackspark. Jag har lätt för att ta bidrag jag inte tycker om. Däremot mycket svårare att ta när de släpper fram folk som inte ens kan stava till sångröst.

  Yepp jag älskar irländska tongångar men det land vi får höra det minst av alla ifrån är tyvärr Irland själva. Daniel ta dig en resa till Irland och insup allt därnere. Har svårt att tro att du inte blir helfrälst 🙂

  Har inte orkat lyssna igenom Vitryssland bidrag mer än en gång. Kände att det fanns inget där för mig. När du nu berättade vem som vann så lyssnade jag på den. Vad tycker jag då? Ja det lät åtminstone bättre än allt när jag lyssnade igenom alla. Men vem vet det kanske de andra också hade gjort. En skaplig låt som inte griper tag men helt ok.

 12. Schlagerpinglan

  @Daniel, Mmm… förstår inte varför de skulle ändra något som uppenbarligen fungerade… men kanske var det lika bra. Vare sig det hade fungerat eller ej i ESC så kommer jag att fortsätta att lyssna på låten. 🙂

 13. Micke

  Andra natten i rad utan sömn men den här gången var de inte självförvållat. Satte mig istället och lyssnade lite på Vitrysslands 15 bidrag och hoppades hitta något denna gången istället. Nope omdömet kvarstår tyvärr för eras tävling i år tilltalar definitivt inte mig. För mycket förprogrammerade synthar, dunka dunka trummor och falsksång för min smak. Till slut hittade jag ett bidrag “I believe in a miracle“, Gunesh. Kanske va det bara skönted e ballad efter alltdunka dunka 🙂

  Men ska ta ut en tvåa och trea blir det svårt. Hade Rybak gjort en text till sin refräng hade den varit solklar tvåa men tyvärr hade han kanske inte tid eller nåt. Nån trea hittar jag inte så jag hoppar det.

  Nej nu ser jag fram mot fortsättning för Schweiz, Ungern och Moldavien där det finns flertalet riktigt bra bidrag 🙂

  Hmm! Lyssnade igen på “miraclelåten” och den växer allt mer

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Vitryssland brukar ha riktigt speciell musik i sin uttagning och de som brukar gilla den tror jag inte blev besvikna. Allt beror ju på vad man har för smak och är van vid. 🙂 För mig var det som ännu en julafton. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se