Inför dagens ESC-shower

2014-12-26 (fredag)

Schlagerpinglan: I dag, fredagen den 26:e december, kommer Vitryssland att sända sin nationella final, Cypern fortsätter (kanske) sin nationella uttagning “Eurovision Song Project” och Albanien inleder sin “Festivali i Këngës 53″ med den första semifinalen.

Här nedan ser ni vad som gäller inför dagen vad gäller tider och länkar till webbsändningarna. Vill ni veta ytterligare lite mer om ländernas uttagningar är det bara att klicka på respektive lands flagga.

Fredagen den 26:e december

Vitryssland Vitryssland, Nationell uttagning, Final:
Tid: kl. 20:00 CET – Plats: Belarus 1, Belarus 24, tvy.br och eurovision.tv
Förutsättningar: 15 bidrag tävlar, en mix av jury- och teleröster utser vinnaren
Mer info / länkar till tävlingsbidragen: Allt inför finalen den 26:e december

Albanien Albanien, “Festivali i Këngës”, Semifinal 1:
Tid: kl. 20:45 CET (ev. 20:30 CET) – Plats: TVSH, TVSH HD och rtsh.al
Förutsättningar: Troligtvis utser en jury 9 av 13 bidrag som går vidare till finalen
Mer info / startfältet: Allt inför “Festivali i Këngës 53”

Cypern Cypern: “Eurovision Song Project″, Audition 4:
Tid: kl. ? (ev. 20:30 CET) – Plats: RIK 1, RIK Sat och cybc.com.cy
Förutsättningar: Juryn väljer ut de artister som går vidare i tävlingen
Mer info: Schemat för Eurovision Song Project – Resultaten av Audition 1 + Audition 2 + Audition 3

Uppdaterat: Enligt wiwibloggs.com så blir det ingen auditionsshow från Cypern idag, som det först meddelats, utan de kan ha minskat antalet auditioner från 7 till 6. Detta innebär i så fall att Audition 4 sänds på söndag.

Schlagerpinglan: Eftersom Vitrysslands uttagning tillhör en av mina personliga favoriter så är det den som jag kommer att koncentrera mig helt på och väntar med att hoppa på “Festivali i Këngës 53”-tåget tills de kommit fram till finalen. Cyperns uttagning fortsätter jag med att titta på klipp i efterhand, då Idol-formatet inte riktigt föll mig i smaken. 🙂

Inför kvällens vitryska final så tror jag att MILKI kommer att vinna stort med Alexander Rybaks “Accent” och eftersom jag charmats rejält av den så har jag absolut inget emot det. 🙂

Skulle det vara så att jag har helt fel så ser jag gärna att “Angel“ (Lis), “Stand as one“ (Alexey Gross), “Time“ (Uzari & Maimuna) eller varför inte ett av “svenskbidragen” “Giving up your love“ (Tasha Odi) eller “Supernova“ (Janet) tar hem segern. Som synes har jag hittat mängder med bra låtar i startfältet och ser fram emot en riktigt underhållande vitrysk final. Må bästa bidrag vinna. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se