Albanien Efter två semifinaler, där 18 av de totalt 26 tävlande bidragen kvalade sig vidare, är det i kväll dags för finalen av “Festivali i Këngës 53“, Albaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

Här nedan hittar ni länkar till artisternas liveframträdanden vid semifinalerna samt de låtskrivare som ligger bakom finalbidragen. Själva finalen kan ni följa i kväll, söndagen den 28:e december, kl. 20:45 CET via eurovision.tv och rtsh.al.

Startordningen vid finalen av “Festivali i Këngës 53”, 28:e december:

1. Kështjella“, Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj
(Adrian Hila, Pandi Laço)
2. Të ndjej“, Bojken Lako Band
(Bojken Lako Band)
3. Një femër“, Emi Bogdo
(Lambert Jorganxhi, Florian Zyka)
4. S’të fal“, Lindita Halimi
(Zzap, Linda Halimi)
5. Sot jetoj“, Mjellma Berisha
(Enis Mullaj)
6. Të vranë bukuri“, Enver Petrovci
(Enver Petrovci)
7. Ti s’më njeh“, Erga Halilaj
(Kristi Popa, Ronela Hajati)
8. Më rrëmbe“, Rezarta Smaja
(Klodian Qafoku, Floran Kondi – Dr. Flori)
9. Mendje trazi“, Jozefina Simoni
(Bledar Sejko, Markeljan Kapedani, Eda Sejko)
10. Dua të jetoj“, Venera Lumani
(Endrit Shani, Gerald Xhari – Big Basta)
11. Rock për gjithë jetën“, Altin Goci
(Altin Goci, Klodi Shehu)
12. Himn“, Gjergj Leka
(Gjergj Leka, Zhuljana Jorganxhi)
13. Vetëm te ti besoj“, Klajdi Musabelliu
(Klajdi Musabelliu, Jorgo Papingji)
14. Kristal“, Saimir Braho
(Saimir Braho)
15. Kjo natë“, Estela Brahimllari
(Edmond Veizaj)
16. S’muj“, Marsela Çibukaj
(Olsa Toqi)
17. Në rrugën tonë“, Agim Poshka
(Agim Poshka, Olsa Poshka)
18. Diell” (Të kërkoj), Elhaida Dani
(Aldo Shllaku, Viola Trebicka, Sokol Marsi)
(Källor: eurovision.tv och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat igenom alla finalbidragen en gång så slås jag av hur starkt och varierat startfältet är. Här finns låtar som satte sig direkt (“Kristal“), låtar som innehöll vackra melodislingor som jag är väldigt svag för ( “Vetëm te ti besoj“, “Sot jetoj“, “Një femër” och “Kështjella“) och låtar som först inte verkade vara i min smak men som övertygade i längden (“Të vranë bukuri” och “Të ndjej“), bara för att nämna några av guldklimparna. Utöver detta så fanns det en del ballader som jag tror kan växa till sig med tiden… så att påstå att jag tycker att det är ett starkt finalfält är egentligen en rejäl underdrift. 🙂

Någon direkt personlig favorit kan jag inte utse i nuläget utan förväntar mig att den visar sig under kvällens final, som jag verkligen ser fram emot att följa. Som vanligt så hoppas jag att bästa låten vinner… samt att det är en av de låtar jag personligen gillar. 😉

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Albanien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Albanien 2015: Lyssna på de 18 finalbidragen”

  1. Micke

    Ibland överraskar man sig själv 🙂 Har lyssnat igenom alla bidragen en gång nu och det glädjande är att jag bara hittade ett eller två bidrag jag tyckte var riktigt dåliga. Men det som överraskade mig var något helt annat. Det var att ett bidrag stod ut och det var av en typ jag normalt inte alls tycker om. Det var dock något mysigt över låten som tilltalade mig åtminstone nu genom första lyssningen. Bidraget är “Kështjella“, Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se