Georgien Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget GPB i går, nyårsafton, de fem bidrag som kommer att tävla i Georgiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 den 14:e januari.

Tittarna har nu två veckor på sig att SMS-rösta på sina favoriter och vid finalen kommer dessa röster sedan att räknas samman 50/50 med rösterna från en internationell jury. Här nedan hittar ni länkar till de tävlande bidragen samt länkar till artisternas info-sidor på eurovision-georgia.ge.

Finalisterna i Georgiens nationella ESC-2015-uttagning:

If Someone“, Eter Berashvili
We Are Freeee“, Edvard Maison
Run Away“, Niutone
Warrior“, Nina Sublatti
One&Only“, Misha Sulukhia
(Källor: eurovision.tv och eurovision-georgia.ge)

Schlagerpinglan: Efter en första snabb genomlyssning av de fem finalbidragen så kan jag inte påstå att det fanns något som stod ut och tilltalade mig mer än de övriga… eller jo.. eventuellt “One&Only“.

Detta behöver i och för sig inte nödvändigt vara något negativt, då många av de bidrag man tyckt bäst om vid ESC-finalerna varit just sådana som tagit lite längre tid att få upp ögonen för. Jag har därför kvar hoppet om att Georgiens nationella ESC-final i slutändan kan bli riktigt bra… även om jag för tillfället känner mig lite tvekande till det.

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Georgien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Georgien 2015: Lyssna på de 5 finalbidragen”

 1. Daniel

  Jag känner likadant, lite tveksam till bidragen så här efter första genomlyssningen, men jag känner mest för “Warrior“, Nina Sublatti. Jag tror dock det behövs fler lyssningar och tid för att göra alla rättvisa.

 2. Adri

  Jag personligen hoppas på “We are Freeeee” även om den inte direkt är superduperbra! Behöver ett proffsigare framträdande och helst ska de ändra titeln till “We are Free” hoppas jag då jag tycker det ser löjligt ut så som det är nu 😛

 3. Daniel

  Nu har de rullat i lurarna idag så nu har jag min lista klar:

  1. “Warrior“, Nina Sublatti – helt klart den bästa låten och en intressant artist, men ska det bli ytterligare en kvinna som sjunger om Warrior i ESC?

  2. “We Are Freeee“, Edvard Maison – låten bättre än artisten, han slänger för mycket med armarna, sjunger stundtals falskt, känns tråkig, och när han börjar prata några ord mot slutet vill jag helst slippa se honom – det känns inte trovärdigt. Men går det att styla om honom tro?

  3. “One&Only“, Misha Sulukhia – saknar tempot, griper inte tag om mig.

  4. “If Someone“, Eter Berashvili – har problem att få ihop engelskan, låter som att hon har för många ord i texten stundtals

  5. “Run Away“, Niutone – totalt intetsägande låt, har glömt den redan innan den är slut

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, Nu har även jag lyssnat in mig rejält på låtarna och jag har en lite annorlunda ordning på dem:

  1. “If Someone“, Eter Beriashvili – underbar text och gripande melodislinga

  2. “Warrior“, Nina Sublatti – markerande trumslag kommer man långt på
  3. “One&Only“, Misha Sulukhia – trevlig refräng men lite väl släpig

  4. “We Are Freeee“, Edvard Meison – stundtals lite för långa och ljusa toner för min smak
  5. “Run Away“, Niutone – trots flera lyssningar kan jag inte få grepp om den

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se