Finland Vid de tidigare upplagorna av UMK, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest, har en jury haft stort inflytande över de 12 bidrag som traditionellt tävlat i uttagningen.

Sedan tidigare har det meddelats att juryn avskaffats inför 2015-säsongen och nu verkar det även som att antalet bidrag ökat från 12 till 18, i alla fall av YLE:s officiella Instagram-konto att döma.

Vilka artister det är som blivit uttagna att tävla kommer, tillsammans med närmare information om “UMK 2015”-formatet, att presenteras den 13:e januari vid en presskonfererns som lär kunna följas via YLE:s webbsida kl. 11:55 CET. (Källor: esctoday.com och escsverige)

Schlagerpinglan: Om det är någon nationell uttagning som klarat av att göra stora förändringar år efter år och alla blivit till de bättre så är det just UMK. Därför tycker jag att det låter väldigt bra att det blir ännu större förändringar inför 2015 och ser fram emot att få ännu fler bidrag att lyssna på… om de nya uppgifterna nu stämmer. 🙂

Det enda som är lite tråkigt är att UMK inte börjar förrän den 7:e februari vilket betyder att deras premiärshow riskerar att hamna i skuggan av Melodifestivalens första deltävling och Danmarks nationella final. Dessutom har Estland, Ungern, Island och Litauen inplanerade ESC-deltävlingar just den kvällen… som jag redan nu ser fram emot med stor förväntan. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Finland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finland 2015: 18 bidrag tävlar i UMK 2015”

  1. Mr A

    Kommer clownerna tillbaka i estland?

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Om du menar de clowner som framförde klassiska Eesti Laul- och ESC-låtar som mellanakt förra året så har jag ingen tillförlitlig information men jag, trots att jag har svårt att tro det, hoppas på det bästa. De var speciella. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se