Tyskland När TV-bolaget NDR sökte efter de 10 deltagare som ska få tävla i den inledande wildcard-tävlingen av Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 så laddades det upp hela 1213 videor.

Klubbspelningen kommer att avgöras den 19:e februari och vinnaren där får ett wildcard till finalen av “Unser Song für Österreich” den 5:e mars. Förutom wildcard-vinnaren så kommer sju specialinbjudna artister delta i finalen och vilka de är presenteras den 14:e januari.

Precis som förra året så kommer både wildcardtävlingen och den nationella finalen att ledas av Barbara Schöneberger. (Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Med tanke på att Elaiza gick raka vägen från Wildcard-tävlingen till att vinna hela den tyska uttagningen förra året med deras “Is It Right” så är det kanske inte konstigt att intresset för tävlingen är så stort men förra året så var det faktiskt ännu större, då hela 2 240 videor laddades upp.

Är ni nyfikna på videorna, som består av både nya låtar och covers, så finns de på unser-song-fuer-oesterreich.de.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se