Edurne för Spanien 2015!

2015-01-14 (onsdag)
Spanien Precis som utlovat så presenterade i dag TV-bolaget TVE sitt internval inför Eurovision Song Contest 2015: Det blir sångerskan Edurne som kommer att få representera Spanien i Wien.

Bidraget som hon kommer att tävla med har även den valts ut internt och uppges vara en poplåt helt på spanska med titeln “Amanecer“. Låten, som svenskteamet Tony Sanchez Ohlsson, Thomas G:son och Peter Boström står bakom, kommer att presenteras för allmänheten inom de närmsta veckorna.

Länkar till smakprov på låtar med Edurne:
Painkiller“, Edurne (2014)
Pretty Boy“, Edurne (2013)
Soy Como Soy“, Edurne (2010)
Hurt“, Edurne immiterar Christina Aguilera i “Tu cara me suena”
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com och wikipedia)

Schlagerpinglan: Som vanligt när det gäller internvalda artister utan någon ESC-historia så hänvisar jag till wikipedia om ni vill veta mer om artisten i fråga. 😀

Edurne är ingen artist som jag hört talas om innan men efter att ha tittat igenom lite av hennes videor så kan jag konstatera att hon producerar lättsmält pop på ett sätt som säljer och det är kanske inte helt fel när det gäller en tävling som Eurovision.

Risken med poplåtar är att de lätt kan bli “bra – men inget man röstar på” och behöver därför det där lilla extra för att få publiken att heja till och sträcka sig efter sina telefoner. Förhoppningsvis har “Amanecer” just det där för jag ser gärna ytterligare en topp-tio-placering för Spanien i ESC. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 hittar ni här: “Spanien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se