Serbien TV-bolaget RTS har nu avslöjat att Aleksa Jelić är den tredje och sista finalisten vid finalen av Serbiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 samt att uttagningen kommer att bestå av två shower, den 14:e och 15:e februari.

Det meddelades tidigare att finalen skulle hållas den 14:e februari men det stämde bara delvis. Den dagen kommer en presentationsshow att sändas då de tre artisterna presenteras och små smakprov på de tre låtar som Vladimir Graić skrivit kommer att spelas upp.

Själva finalen är inte förrän dagen efter, den 15:e februari, då artisterna framför sina bidrag och vinnaren utses genom 50/50 jury- och teleröster.

Finalisterna i Serbiens nationella ESC-2015-final (inkl. smakprov på framträdanden):
Danica Krstić (vann talanguttagningen med “Bol do ludila“)
Bojana Stamenov (framförde bl.a. “I Feel For You” i showen “Ja Imam Talenat”)
Aleksa Jelić (tävlat i “Beovizija” med bl.a. “Beli jablan” 2008)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Detta var ju riktigt goda nyheter. 😀 Jag var ganska besviken när jag trodde att Serbien valt den 14:e februari som finaldag då det redan fanns sex andra ESC-shower, varav tre finaler, inplanerade den dagen. Den 15:e februari passar betydligt bättre då det i nuläget endast finns en lettisk “Supernova 2015″-semifinal inplanerad den dagen. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se